Foto: Bildbyrån

Häcken överklagade Paulinhos utvisning i cupkvartsfinalen mot Gais – nu har disciplinnämnden valt att häva avstängningen i semin mot Djurgården. Paulinho är spelklar mot Blåränderna.

Häcken gick till cupsemifinal efter 4-1 mot Gais – nu väntar Djurgården på Tele2 Arena på lördag.

Paulinho blev emellertid utvisad efter två gula kort. Något som Häcken ansåg vara felaktigt – man överklagade domare Kristoffer Karlssons beslut till disciplinnämnden.

Beslut lovades meddelas snabbt, och nämnden har nu kommit fram till ett sådant – avstängningen upphävs. Paulinho är nu spelklar.

Disciplinnämnden har tagit del av tv-bilder och även eget videomaterial från Häcken. Det man främst har ansett varit fel från domaren är det andra gula kortet. Det första står kvar, men Paulinho slipper alltså avstängning.

Det som föranledde det andra gula kortet var enligt Kristoffer Karlsson en filmning. Disciplinnämnden håller inte med. Kristoffer Karlsson har valt att inte motsäga detta: ”Om hans bedömning var uppenbart felaktig överlåter han till nämnden att avgöra”, står i beslutet.

Disciplinnämnden motiverar:

”När det gäller den andra varningen anser Disciplinnämnden att filmklippen visar att Paulo De Oliveira i den situationen blev träffad av sin motståndare. Han har alltså inte försökt att vilseleda domaren genom att filma. Domaren har också som han får uppfattas medgett att hans bedömning var felaktig. Domarens bedömning av situationen var alltså uppenbart felaktig och någon varning skulle inte ha utdelats. Häckens begäran ska därför bifallas på så sätt att den andra varningen som Paulo De Oliveira tilldelades ska undanröjas. Beslutet innebär att Paulo De Oliveiras avstängning i Svenska Cupens nästkommande match är upphävd”.