Robin Jansson såldes till MLS-klubben Orlando. Nu är hans ersättare på plats. AIK presenterar estländaren Karol Mets på ett treårskontrakt.
– Jag är oerhört glad över möjligheten att komma till AIK och Stockholm. Jag ser verkligen fram emot att träffa mina nya lagkamrater, staben samt AIK-supportrarna och få möjligheten att visa mina kvaliteter på fotbollsplanen, säger Karol Mets till klubbens hemsida. 

Mets köps loss från holländska NAC Breda och har sedan innan en bakgrund i FC Flora och norska Viking. Han har även spelat 52 A-landskamper för Estland.

– Karol har de egenskaper som vi har sökt efter för att befästa och utveckla AIK:s spelsätt. Hans personlighet ställer höga krav på både honom själv samt sin omgivning och han har under rekryteringsprocessen med all önskvärd tydlighet visat att han verkligen vill till AIK. Vi är glada över att nu ha honom hos oss och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för en fortsatt framgång för klubben, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

25-åringen, som startat 15 ligamatcher för NAC Breda den här säsongen, ersätter guldhjälten Robin Jansson som nyligen såldes till MLS-klubben Orlando.