Flera allsvenska klubbar var intresserade. Nu kan FD avslöja att det blir Örebro SK som vinner dragkampen om Chelseafostrade Kevin Wright, 23. Den poängstarke ytterbacken köps loss från Degerfors. 

I helgen kunde FD avslöja att Degerfors är nära att sälja sin ytterback till allsvenskan.

Kevin Wright stod för en stark säsong i superettan där han från sin ytterbacksposition noterades för fem mål och tre assist 2018.

– Självklart vill jag spela på så hög nivå som möjligt. För mig är nästa steg att spela i allsvenskan i ett bra lag. Det är mitt mål i framtiden och det jag jobbar för, konstaterade Wright för FD den 9 oktober samtidigt som sportchefen Patrik Werner öppnade för försäljning till rätt pris.

– Vi är alltid beredda att sälja om budet är rätt, sa han då.

Med ett utgående kontrakt såg Degerfors nu sin chans att ”casha in” lite på engelsmannen. Enligt FD:s uppgifter så var både Östersund och Örebro med i slutförhandlingarna om en prislapp mellan 500 000 – 700 000 kronor.

I dag kan FD avslöja att det kommer att bli Örebro SK för för den förre Chelseatalangen. Endast en läkarundersökning återstår och kontraktet blir på tre år.

Wright har fått sin fotbollsutbildning i Chelsea och lirade då med namn som Ruben Loftus-Cheek och Andreas Christensen – två spelare som numera huserar i världsklubbens a-lag.