Foto: Bildbyrån

På lördag drabbar Djurgården samman med Häcken i Svenska cupens semifinal. Tränaren Thomas Lagerlöf medger svårare utmaning jämfört med kvartsfinalen mot Hammarby.
– Det här är ytterligare hack upp, Häcken är i dagsläget bättre än vad Hammarby är, säger ”Tolle” till FotbollDirekt.se. 

Det var i söndags kväll som Djurgården blev klart för semifinal i Svenska cupen, detta efter en straffsparksseger mot Hammarby. Endast Kevin Walker missade för Djurgården, i övrigt var det fyra bollar i nät från Blåränderna samtidigt som målvakten PK Bråtveit blev hjälte med sin straffräddning på Nikola Djurdjic avslut från elva meter (där även de grönvitas Jeppe Andersen bommade).

Det har var inte bara en viktig seger i cupen, det var också Djurgårdens nya tränarpar Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs första derbyseger sedan de tog över efter Özcan Melkemichel i november.

– Jättekul verkligen. Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra första halvlek och så även i inledningen av andra, men därefter blev det lite väl mycket Hawaii-spel och spelarna rycktes med i att det var derby, de hamnade i gamla vanor och bara körde liksom. Men sedan lugnade vi ner oss igen, spelarna blev coola och var sedan ”mitt i skjortan” under straffarna, konstaterar Lagerlöf för FotbollDirekt.se.

Medan Astrit Ajdarevic nu verkar vara redo för spel till helgens semifinal mot Häcken ser Edward Chilufya ut att missa matchen på grund av skada. Även Nicklas Bärkroth är ett osäkert kort då han dras med sjukdom. Är det dock någon position som Djurgården har täckning på så är det just bland yttrarna. Där finns namn som Jonathan Ring, Haris Radetinac och Dzenis Kozica som kan spela i stället.

– Ja, vi har några stycken yttrar. Skador kommer man alltid att ha, det gäller bara att begränsa det så mycket som det går, säger Lagerlöf.

Både Djurgården och Häcken gick rent i gruppspelet med tre raka segrar vardera, men medan Blåränderna hade det kämpigt mot Hammarby svarade Häcken för kross i Göteborgsderbyt. Segersiffrorna skrevs till 4-1 och det innebär att det gulsvarta laget har 15-2 i målskillnad på sina fyra cupmatcher. Thomas Lagerlöf givetvis imponerad och hyser största respekt över lördagens motstånd på Tele2 Arena.

– Häcken är ett jättebra lag. De har en fantastisk offensiv och sedan i somras har de även stärkt upp i bakre leden. De har länge spelat en jättebra offensiv fotboll, men tidigare hade de problem i defensiven. Nu i somras fick de in Joona Toivio som är en väldigt bra mittback, han och Rasmus Lindgren är riktigt bra ihop, utbrister ”Tolle” och fortsätter:

– Häcken har också en bra balans på mittfältet med skickliga spelare så det här är ytterligare hack upp jämfört med Hammarby. Vi sa väl innan Hammarbymatchen att det skulle bli ett hack uppåt jämfört med Elfsborg och i dagsläget är Häcken bättre än vad Hammarby är så det blir spännande att ta sig an dem!