• Publicerat 12 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK:s Robin Jansson lämnar för spel i MLS. Guldhjälten har skrivit på för Orlando City.
– När den här möjligheten med Orlando City dök upp var det ett äventyr som jag ville testa på. Jag hoppas att våra vägar möts igen i framtiden, säger Jansson till klubbens hemsida. 

Det som varit på gång under en längre tid är nu klart – AIK bekräftar ikväll på sin officiella hemsida att Robin Jansson är klar för spel i MLS med Orlando City. Prislappen landar på mellan 2,5 och 5 miljoner kronor netto, skriver föreningen på sin hemsida.

– Ända sedan den dagen som jag kom till AIK har jag blivit väldigt bra mottagen och fått ett bra stöd från spelare, ledare och fantastiska supportrar, säger Jansson till hemsidan och fortsätter:

– Jag har haft en underbar tid i AIK och förra året lyfte vi Lennart Johanssons pokal tillsammans. När den här möjligheten med Orlando City dök upp var det ett äventyr som jag ville testa på. Jag hoppas att våra vägar möts igen i framtiden.

Sportchefen Björn Wesström med sina tankar:

– Robins historia är unik. Transfern till AIK, utvecklingen i AIK och hjälterollen i allsvenskans sista omgång är tre delar som ingen ens funderade på i början på mars 2018. Med mindre än tio månader kvar på avtalet är vi överens med Robin och Orlando City om att en försäljning är nästa kapitel för honom. För AIK Fotboll är den sammantagna bedömningen att vi med de medel som vi tjänar ska kunna återinvestera på ett sätt som gör att det utvecklar truppen på både kort och på lång sikt. Vi önskar Robin all lycka med de utmaningar som han nu vill anta och hälsar honom välkommen tillbaka i framtiden. säger han till klubbens hemsida.