Djurgården ser ut att vara nära att ta en av Islands största stjärnor i Vidar Örn Kjartansson. Endast detaljer anses skilja Djurgården från att komma överens med ryska Rostov.
– Jag har hört från vad jag betraktar som säkra källor att Djurgården är Örns prio ett. Så han vill till Djurgården. Samtidigt tror jag inte Malmö är intresserade efter Jo Inge Berget, säger FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg.

Vidar Örn Kjartansson är ett av de mest uppmärksammade anfallsnamnen i allsvenskan över hela 2000-talet.
Men han ser alltså inte ut att vara på väg mot en andra sejour i Malmö FF – varifrån han gjorde succé och blev en av svensk fotbolls tio största affärer genom tiderna. Islänningen såldes ju för ett par år sedan för 41 000 000 till israeliska Maccabi Tel Aviv.

Sedan dess har en del hänt kring ett namn bitvis dominerade stort innan han såldes från Malmö. Men i ryska Rostov vill det sig alltså inte alls och den isländske stjärnan uppges nu vilja bryta och i detta ser Djurgården sensationellt ut som hans förstaalternativ, något som nu i eftermiddag berättas av FotbollDirekts Magnus Österberg.
– Jag har hört från vad jag betraktar som säkra källor att Djurgården är Örns Prio. Så han vill till Djurgården. Samtidigt tror jag inte Malmö är intresserade efter Jo Inge Berget, säger krönikören.

LÄS: VILL INTE HOPPAS PÅ DJURGÅRDEN

Samtidigt så är det en affär, som om den blir av, kan vrida om saker och ting i Djurgården.
Utifrån den bilden att Dif tros präglas av en 4-3-3-modell med nya Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, så uppstår frågor.
– Det är ett sjukt häftigt namn. Det låter som att jag överdriver men man måste komma i håg hur han lätt framstod som för bra för allsvenskan när han var som bäst i Malmö, säger Magnus Österberg och fortsätter:

– Det är ett namn som vilken allsvensk klubb som helst vill ha 100 dagar av 100 om det nu inte handlar om Malmö och man redan köpt på sig någonting lika bra i och med Berget. Jag säger så här; hade jag haft position att bestämma i Malmö så hade jag valt Berget, hade jag haft det i Djurgården så hade jag däremot valt Vidar Örn.
– Däremot om det här nu verkligen går igenom och han går till Djurgården så blir man ju osäker på hur Dif ska se ut. Jag tänker -4-3-3 och så central man måste se att Vidars namn är. Han är jättecentral för mig. Betyder det då en swtich till 4-4-2, eller tänker man sig att placera ut Buya Turay på en kant? Jag vet inte. Men, ja, det väcker onekligen en hel del frågor, även om det är mest angenäma sådana.

Hur värderar du en sådan här affär om han blir verklighet för Djurgården?
– Men det är stort. Det är det. Det här är en kille som har kapacitet för ett målsnitt på över 1,0 per match. Det tillsammans med att han så sent som för bara ett par år sedan blev en av allsvenskans tio största affärer genom tiderna, säger väl förmodligen det mesta.

Du tror inte på Malmö FF?
– Nej, inte efter Jo Inge Berget. Jag tror han passar bättre in i Malmö än Vidar som Uwe Rösler vill spela. Så jag blir inte överraskad över att det inte ser ut att bli Malmö igen. Däremot lite att det blir Djurgården då det är ett namn som alla i övrigt verkligen borde vilja ha. Gör Djurgården det här så kommer per automatik stora krav på Dif om att nå topp-3.