Foto: Bildbyrån

Matthew Rusike spelade allsvenskt 2015-2016, för Halmstad och Helsingborg. Därefter försvann den sydafrikanska anfallaren från Skandinavien. Nu är han tillbaka – i norska Stabaek. Ett kontrakt blev klart igår:
– Han har haft en önskan om att komma tillbaka till Skandinavien, säger Rusikes agent Jonas Svensson till FotbollDirekt.se.

Matthew Rusike kom till Halmstads BK i mitten av 2015-säsongen och det blev fyra mål på elva matcher under hösten för HBK. Därefter värvades han till Helsingborgs IF, men efter säsongen 2016 försvann han från allsvenskan.

Efter två år i tunisiska Club Sportif Sfaxien och ett i Cape Town City i hemlandet så är han nu klar för Stabaek. Ett kontrakt över säsongen 2019 med den norska klubben.

– Han har haft en önskan om att komma tillbaka till Skandinavien, han har svensk flickvän och har velat tillbaka. Det har varit några svenska klubbar som hört sig för, utan att nämna namn, säger hans agent Jonas Svensson till FD.

– Han var i Stabaek nyligen och bekantade sig med klubben, åkte tillbaka till Sydafrika och ordnade visum, kom tillbaka och skrev på i går.

Stabaek hade ett tufft fjolår och fick kvala sig kvar i högsta serien i Norge. Tränare sedan i somras är tidigare Manchester United-spelaren och norske landslagsmannen Henning Berg.

– De har tagit in lite nya spelare och gör en satsning för att hamna högre i tabellen. Samtidigt så är det ett ungt lag, så det är en spännande mix, säger Jonas Svensson.