• Publicerat 12 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån, Instagram

Kennedy Bakircioglus ölfångar-firande efter frisparksmålet mot IFK Göteborg blev klassiskt. Och nu är en ”Kennedy-öl” här – i morgon släpps ölen med namnet KX Speciallager.

Kennedy Bakircioglus sista mål i Hammarbytröjan blev en klassiker. Efter frisparksmålet mot IFK Göteborg i höstas så fångade han en inkastad öl från läktaren, bilder som rullade världen runt och blev en succé på youtube.

Nu kommer också ”Kennedy-ölen” – FotbollDirekt avslöjade i förra veckan att Bakircioglu skulle få en ny öl till sin ära. Det skulle ske i samarbete med bryggeriet S:t Erik och var ett initiativ från bryggeriets ägare Galatea, som också sponsrar Hammarby. Det blir release-fest på Söderkrogen Charles Dickens den 15 mars.

Nu meddelas att ölen finns i Systembolagets beställningssortiment från och med i morgon den 13 mars. Ölen har namnet S:t Eriks KX Speciallager och beskrivs som ”en hyllning till stadsdelen där bryggeriet en gång hade sin hemvist och framtagen tillsammans med en av stadsdelens största ikoner – Kennedy Bakircioglü”. Det i pressmeddelande.

– Det har varit en kul process att ta fram ölet med Kennedy som visat sig otroligt engagerad och nyfiken på processen. Genom sitt ödmjuka sätt att vara och personlighet är han en stor inspiration för oss, säger David Peuriere, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri i pressmeddelandet.

– Det har varit väldigt viktigt för mig att hitta fram till en produkt som jag står för och det är därför roligt att jag kunnat vara så inblandad i hela projektet. Jag ser verkligen fram emot slutprodukten, säger Kennedy Bakircioglu.