Foto: Bildbyrån

Bonke Innocent är långt i från spel i Malmö FF. Bud har funnits för den nigerianske mittfältaren, men han har hittills sagt nej till allt – nu senast en förfrågan från norska Stabaek. Det kan FotbollDirekt i dag avslöja.

Malmö FF värvade Bonke Innocent från norska Lilleström sommaren 2017.0 En affär som kostade MFF åtta miljoner kronor. Det dröjde innan han fick chansen av dåvarande tränaren Magnus Pehrsson, och under Uwe Rösler har det heller inte blivit mycket speltid.

Inför den här säsongen är det tjockt på innermittfältet i Malmö, och Innocent har knappt fått speltid i träningsmatcher på försäsongen. Just nu möter MFF:s U21-lag IFK Göteborg, och han finns inte med i truppen där heller.

Att Innocent inte är i första ledet bland MFF:s mittfältare är tydligt för vem som helst – och klubben är öppen för att släppa honom på lån eller ett köp. Men med drygt tre veckor kvar på transferfönstret så är han fortfarande kvar i Malmö.

Men enligt uppgifter till FD saknas det inte alternativ –  det har funnits flera möjligheter att lämna i vinterfönstret genom både erbjudanden om lån och om köp.

Vi har tidigare berättat om en klubb i från Kazakstan som erbjöd MFF omkring tre miljoner. Utöver det har finska klubbar velat låna honom.

Nu senast är det norska Stabaek som hört av sig till MFF med en förfrågan om att låna mittfältaren, detta enligt FD:s källor.

Men huvudpersonen har hittills sagt nej till alla förslag som kommit och väljer alltså än så länge Uwe Röslers frysbox. Innocent har kontrakt till och med 2020.