• Publicerat 12 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK förkunnade tidigare under kvällen att klubben sålt vidare Robin Jansson till MLS-klubben Orlando City. Nu börjar jakten på en ersättare. 
– Ambitionen är att vi ska ha in en spelare till, säger sportchefen Björn Wesström till AIK Play.

AIK tappade ikväll ytterligare en viktig försvarspjäs inför den kommande säsongen. Robin Janssons förväntade övergång till MLS-klubben Orlando City gick äntligen i lås.
Affären ger AIK mellan 2,5 miljoner och fem miljoner kronor netto, efter avdrag till bland annat agenter och tidigare klubbar, enligt den allsvenska klubben.

Gnaget behöver med detta ge sig ut på marknaden igen för att försöka identifiera en ersättare till Jansson. Ett namn som redan nämnts är NAC Bredas estniske mittback Karol Mets.

– Den spelartrupp vi har i dag hanterar de utmaningar som ligger en eller två veckor fram i tiden. Det är vi väldigt trygga med. Sen är ambitionen att vi ska ha in en spelare till, som innerback, säger sportchefen Björn Wesström till AIK Play och fortsätter:

– Vi har hållit på med den (frågan om ersättare) ett tag. Vi jobbar hårt för att hitta det vi söker i förhållande till vart vi vill någonstans både med vårt försvars- och anfallsspel.