Foto: Bildbyrån

Nikola Tkalcic gjorde sju allsvenska säsonger i IFK Norrköping, med guldet 2015 som höjdpunkt. Nu vill den kroatiske vänsterspringaren tillbaka till allsvenskan:
– Jag tror att jag har större möjligheter att hitta något i Sverige än någon annanstans. Jag siktar in mig på allsvenskan, säger Tkalcic till FotbollDirekt.se.

Nikola Tkalcic gjorde sju säsonger i allsvenskan för IFK Norrköping, och det blev 26 matcher när Peking överraskade och tog guldet 2015.

Men efter säsongen 2017 så var det över – det blev ingen fortsättning efter att kontraktet med Norrköping gått ut, och kroaten hamnade inför fjolårssäsongen i norska Sarpsborg.

Det blev inte mycket speltid där och han blev under fjolåret utlånad till Ålesund, även det i Norge. Han bröt kontraktet med Sarpsborg efter fjolårssäsongen.

– Det var lite tufft i Norge, en annan typ av fotboll. En mer direkt fotboll, långbollar och kämpa, inte så mycket spel. Jag spelade inte så mycket, gick på lån till Ålesund, säger han till FD och fortsätter:

– Jag ville tillbaka till Sverige redan i somras, men det blev inte så utan vi testade att gå på lån till Ålesund. Jag trivdes inte med livet utanför fotbollen och vi kom fram till att bryta kontraktet efter säsongen.

Nu är han på väg tillbaka till allsvenskan. Tkalcic berättade i förra veckan för Norrköpings Tidningar att han är nära att göra klart med en allsvensk klubb – det handlar inte om IFK Norrköping utan en annan klubb. Kontakterna finns fortfarande, säger han.

– Ja, jag försöker ta mig tillbaka till allsvenskan nu. Vi diskuterar med en klubb och jag kan inte säga så mycket om det i nuläget mer än att vi pratar. Norrköping har vi inte pratat med, de har fullt i sin trupp så det har inte varit något vi tittat på.

Tkalcic har svensk flickvän och han är inställd på att spela här igen – chanserna är störst här säger han:

– Ja, jag tror det. Jag tror att jag har större möjligheter i Sverige än någon annanstans. Jag var i Sverige i sju år och mitt namn är nog störst här. Sverige har blivit som ett andra hem efter Kroatien. Så det är framför allt svenska klubbar vi tittar på.