Öster har lämnat in en protest till förbundet är efter förlustmatchen mot AIK i cupen. Nu behandlar förbundets tävlingskommittén ärendet – ett beslut kommer blixtsnabbt
– Tävlingskommitténs ledamöter kan yttra sig fram till klockan 17. Därefter tar vi ett beslut, säger Paul Myllenberg i tävlingskommittén till FotbollDirekt.se.

AIK slog Öster med 4-2 i lördagens cupkvartsfinal på Myresjöhus Arena. Ett möte som föregicks av oenigheter kring var och när matchen skulle spelas – Öster ville flytta den till Tipshallen och spela den senare men fick nej av förbundets tävlingskommitté.

Nu efter matchen har tävlingskommittén åter fått ett ärende att sätta tänderna i, då Öster lämnat in en protest.

Smålänningarna vill ha segern i matchen då man anser att bengaler från AIK-supportrar störde Östers målvakt Tobias Andersson vid AIK:s 1-0-mål.
En frispark av Sebastian Larsson satt perfekt i närmsta krysset och på tv-bilderna ser man bengalrök runt Östermålvakten.

Något som störde Andersson enligt Öster och man förberedde igår en protest.

– Vi kommer att skicka in den under kvällen sade Östers styrelseledamot Fredrik Gustafson till SVT Sport i går.

Nu bekräftar tävlingskommittén att protesten ankommit. Det landade på kommitténs bord vid 15-tiden på måndagen och man kommer att behandla ärendet snabbt – redan om dryga timmen tas ett beslut. Det säger Paul Myllenberg i kommittén.

– Tävlingskommitténs ledamöter kan yttra sig fram till klockan 17. Därefter tar vi ett beslut, säger Myllenberg till FD.

– Sedan när beslutet kommuniceras utåt vet jag inte, men vi tar beslut då i alla fall.