Foto: Bildbyrån

Det vore en sensationell transfer. Djurgårdens hävdade försök med Vidar Örn Kjartansson. En tung övergång som skulle placera sig högt på listan över årets största affärer. Bosse Andersson medger ikväll att Dif sannolikt har en affär kvar att göra.
– Jag, Kim (Bergstrand) och Tolle (Thomas Lagerlöf) vi vet vad vi vill göra. Vi är överens om vad vi ska göra i det här fönstret, säger sportchefen till FotbollDirekt.se.

Buya Turay, Astrit Ajdarevic och Erik Berg. En trio namn som kan göra topp-3 av Djurgården igen?
Omslagsnamn är det hur som helst.
Detta som en kontrast till skillnad från i fjol och som det då bitvis ekade tomt – och chanserna i toppstriden förstördes tidigt när flera a-namn gick i uppmärksammade stora affärer.
Då saknades mer spektakulära kontragrejer.
Nu är det inte så längre och om någon som Vidar Örn Kjartansson kommer (enligt Expressen) – då ser det ut som en affär så tung att spelplanen för den allsvenska toppstriden sannolikt förändras.

Men Djurgårdens sportchef uppträder fåordigt när FotbollDirekt i kväll får en intervju.
– Jag, Kim (Bergstrand) och Tolle (Thomas Lagerlöf) vi vet vad vi vill göra. Vi är överens om vad vi ska göra i det här fönstret. Vilken typ det handlar om säger jag inte men någon förändring är möjligt, säger Bosse Andersson till FD och får frågan om Kjartansson:

– Inga kommentarer.

Sportsligt går hur som helst Djurgården in på samma höga nivå som förra året vid samma tid. För det började ju bra för ett år sedan.

Hur viktigt var det att ta hem derbyt i går, i synnerhet som ni har en ny tränaradministration?

– Men det är viktigt. Nya tränare och nya spelare. Det är en viktig boost, åt våra tränare, för spelarna men också hela klubben att göra det vi gör just nu. Vi visar tidigt att vi kan så det är klart att det har betydelse.

Kan du jämföra med AIK i fjol? Ser du likheter?
– Nej, men vi visade kvaliteter och mentalitet då. En bra insats mot AIK. Nu gjorde vi det igen mot Hammarby. Vi hade säkert nytta av det. Erfarenhet.

Det är mycket att sicksacka sig rätt igenom för att ta hem ett cupspel. Ni är regerande mästare och har än så länge trixat er rätt. Extra svårighetsgrad som mästare…
– Vår inställning till cupen. Dels det. Mycket det. Men det är inte lätt att vinna på beställning och göra det i ett sådant här sammanhang. Det krävs en hel del att klara sig igenom ett cupspel och det gör man inte utan stora kvaliteter och det få vi nu visa att vi har.
– Ja, jag tycker vi totalt sett var bättre än Hammarby. Det tror jag många håller med om. Men samtidigt är det både cupmatch och derby så det är klart att det är mycket som ska stämma och det gör det ju för oss. Och när man lyckas som vi gör så är det ju bara en sådan jävla stolthet man känner.