Foto: Bildbyrån

Intresset för Hammarbys Kossounou Odilon växer. Redan för en månad sedan tävlingsdebuterade ivorianen för Bajen och franska klubbar uppgavs visa intresse. I gårdagens derby imponerade han på flera utländska spioner.
– Vi inser att det finns intresse. Det fanns för honom redan innan Hammarby och det kommer inte att bli mindre nu, säger sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Hammarby var förlorare i går kväll.
Men likafullt är stockholmarna vinnare på ett annat plan och sportslig tillförsikt inför den allsvenska premiären. Satsningen på en viss tonåring från Elfenbenskusten ser ju mer och mer ut som en direkt succé.

Kossounou Odilon har varit omskriven sedan han ens blivit klar för Hammarby – allt sedan Gothia cup för några år sedan – och jämfördes tidigt av Bajens chefscout med Joseph Aidoo (som blev en rekordtransfer för 20 000 000).

Enligt säkra källor till FotbollDirekt så imponerades i går flera utländska representanter i gårdagens derby av den 18-årige mittbackens framfart. Det handlar om så väl scouter som agenter som alla samstämmigt ansåg honom som vara bäst i ett förlorande Bajen.

Sportchef Jesper Jansson kommenterar här den uppmärksamhet som nu snabbt växer kring den unge afrikanen:
– Det är ett namn man kan ha stora förväntningar på. Man ser hur han hela tiden lär sig och så är han mentalt stark, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.
– Vi skyndar långsamt men det är ett jävla bra arbete av Mikael Hjelmberg att hitta honom. Det är uppenbart med hans kvaliteter så det är klart att vi räknar med att han har ögon på sig direkt. Det får vi leva med och är någonting vi räknat med, speciellt när han visar kvalité på en gång som han gör, konstaterar sportchefen och kommer in på en annan del som också skvallrar om Odilons värde:
– Det är intressant att se en ny spelare i en grupp och hur snabbt förtroendet från gruppen finns. Hur ofta de andra spelarna söker en ny spelare i spelet. Det förtroendet har olika spelare olika sätt. Ja, men för många tar det där tid men ser vi till Odilon så finns det ju där på en gång.

Har nu fått in något bud redan som ni tackat nej till?
– Njae, alltså… vi tackar nej till allt och låter det inte gå så långt just nu. Det är mogen och lugn kille som bara ha ha lugn och ro nu. Det andra kommer.

Redan i samband med debuten när Odilon fanns med i cupen så kommenterade Hammarbys Mikael Hjelmberg så här det franska intresse som direkt hävdas ha kommit upp. Marseille och Lyon nämndes innan Bajen.
”Ja, det stämmer att det finns klubbar som hört av sig angående Odilon efter matchen. Men vi har inget intresse av att sälja honom nu”.

Koussounou Odilon skrev på för Hammarby i januari och han gjorde det fram till 2022.