Foto: Bildbyrån

Moestafa El Kabir har spelat allsvenskt med Mjällby och Häcken – nu är El Kabir klar för en tredje allsvensk klubb. Kalmar har presenterat anfallsstjärnan. 

Moestafa El Kabir bröt nyligen kontraktet med turkiska Ankaracugu. I dagarna kom uppgifter om att Kalmar FF var nära att knyta till sig den mångårige allsvenska stjärnan (Mjällby och Häcken).

KFF hade kallat till presskonferens vid lunchtid på måndagen och nu står det klart att man värvat El Kabir. Ett korttidskontrakt fram till sommaren är klart för den marockoättade holländaren, som alldeles nyss presenterades av KFF.

– Det känns väldigt bra att vara här. Jag har vetat om det ett litet tag men det fanns lite pappersarbete att fixa innan allt var 100%. Det är aldrig klart förrän det är klart. Nu är jag glad att vara på plats och det känns bra att vara tillbaka i Sverige, säger El Kabir till KFF:s hemsida.

– Jag är här för att göra mål och har mycket erfarenhet som jag kan bidra med till de unga spelarna i truppen.

Men inte nog med det – en 24-årig brasiliansk anfallare vid namn Maxwell är också klar för Kalmar, och där handlar det om ett längre avtal. 4,5 år för Maxwell, som närmast kommer från Resende i Brasilien. Där har han gjort sju på de 14 senaste matcherna.

– Det är en djupledsgående anfallare som Jesper (Norberg, assisterande tränare) följt under lång tid i Brasilien. Han har även sett ett antal matcher på plats under februari och mars. Maxwell är en spelare med väldigt bra fart och är en bra avslutare som vi ser fram emot att jobba tillsammans med.  säger KFF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam till klubbens hemsida.