STOCKHOLM. Hammarby är ute ur Svenska cupen efter strafförlusten mot Djurgården. Då även Norrköping och Malmö är borta är Bajens enda livlina till Europa League att AIK tar hem cupen. Trots rivaliteten klubbarna emellan är Muamer Tankovic säker på sin sak.
– Vi får hoppas att AIK vinner hela skiten, säger ”Mujo” till FotbollDirekt.se.

2016 gick Hammarby vidare till semifinal i Svenska cupen efter straffar mot AIK. Nu, tre år senare, hade Bajen inte samma flyt.

I straffsparksläggningen mot Djurgården lyckades varken Jeppe Andersen eller Nikola Djurdjic näta och Hammarby utslagna. Bajen, som efter att ha tappat sin Europaplats i sista omgången i fjol, är nu beroende av att AIK vinner Svenska cupen – detta då både Norrköping och Malmö är utslagna.

Att det är just AIK som är Bajens enda livlina ut till Europa League-kval är något som gör ont för mittfältsstjärnan Muamer Tankovic, men han är ändå säker på sin sak i frågan.

– Det är ju det som svider, att det ligger i någon annans händer. Det hade varit roligare om det låg i våra egna händer. Det är skittråkigt att det ligger på AIK nu, men samtidigt får vi hoppas att AIK vinner hela skiten, konstaterar ”Mujo” för FotbollDirekt.se.

Det är lite tudelat bland Bajenfansen, vissa vill ju inte se AIK vinna cupen?

– Det är det jag menar, det är lite trist men vi får alla heja på AIK i cupen så att vi får en Europaplats. Det gynnar oss, säger Tankovic som först hoppade in i den andra halvleken.

– Jag hade en överansträngning i låret och hade inte tränat de två senaste dagarna. Jag kom in i morse och gjorde lite tester. Det kändes okej, men jag var inte tillgänglig för att starta. Jag sa till Stefan (Billborn) att om han behöver mig så kan han släppa in mig, annars sitter jag på bänken.