Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Han är inte bara Andreas Isakssons ersättare i Djurgården – nu är PK Bråtveit också derbyhjälte. Målvakten räddade Nikola Djurdjic straff i Svenska cup-kvartsfinalen mot Hammarby och norrmannen är lyrisk.
– Det var därför som jag kom hit, för att få spela de här stora matcherna, säger 23-åringen till FotbollDirekt.se.  

Djurgården är klart för semifinal i Svenska cupen, detta efter att ha slagit ut Hammarby på straffar. Norske målvakten PK Bråtveit, som i december värvades in som Andreas Isakssons ersättare, räddade Nikola Djurdjic straff och tillsammans med landsmannen Aslak Fonn Witry var han den stora hjälten på Tele2 Arena.

– Det här är största matchen i min karriär hittills. Dels för att det var ett derby i cupen och också för att jag räddade en straff, säger Bråtveit som redan har tankar på en final.

– Vi kan gå hur långt som helst. Jag vet inget som Häcken (Djurgårdens motståndare i semifinalen till helgen), men vi fick ju hemmaplan så det blir en kul match. Jag hoppas att vi går vidare och att vi då möter AIK i finalen och vinner där också, perfekt! Jag gillar att spela dessa matcher, det är bara kul med mycket folk på plats.

Aslak Fonn Witry sa efteråt att han bara sett Stockholmsderbyna på Youtube, men att det här var häftigare än vad han trodde. Vad säger du själv?

– Så klart att det var det. Både jag och Aslak har ju bara tittat på Youtube tidigare, men att själv spela och känna trycket… Det är stort och det var därför som han och jag kom hit! Jag sa det till honom efteråt, det här är grunden till att vi kom till Djurgården, för att spela de här stora matcherna, konstaterar 23-åringen lyriskt för FotbollDirekt och medger sedan att Djurgården hade en fördel i och med att straffarna slogs vid den blårandiga kortsidan.

– Så klart att det betydde mycket. Det var viktigt mentalt!