• Publicerat 10 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Den första halvleken mellan Djurgården och Hammarby slutade mållöst. FD:s utsände Casper Nordqvist, på plats på Svenska cup-kvartsfinalen, imponeras framförallt av Bajens 18-åriga ivorian Kossounou Odilon.
– Jag tycker att Odilon var den spelare i första halvlek som utmärkte sig mest. En kommande du
nderaffär, utbrister Nordqvist. 

Efter att Häcken besegrat Gais i gårdagens Göteborgsderby väntar nu det gulsvarta laget på motstånd i Svenska cupens semifinal, detta antingen Djurgården eller Hammarby.

Den första halvleken på Tele2 Arena slutade 0-0. En rätt chansfattig sådan där Djurgårdens Edward Chilufya tvingades utgå skadad redan innan halvtimmen var spelad.

– Den 19-åriga zambiern var Djurgårdens vassaste anfallshot senast mot Elfsborg, men är det någon position Dif har råd att åka på skador så är det ändå bland ytteranfallarna. Nicklas Bärkroth är knappast en dålig ersättare. Dessutom finns Haris Radetinac och Dzenis Kozica kvar på bänken, konstaterar FD:s utsände Casper Nordqvist.

Om Chilufyas derby slutade på tråkigt sätt hade en annan ung afrikansk spelare en desto roligare första halvlek. Nordqvist mycket imponerad av 18-åriga ivorianen Kossounou Odilon.

– Han visade framfötterna i gruppspelet, men farhågan på förhand var om Odilon skulle kunna gå in i ett derby som 18-åring? Det kunde han, har det visat sig. Jag tycker att Odilon var den spelare i första halvlek som utmärkte sig mest. Han dribblade som mittback av tre Dif-spelare, han gick in hårt i närkamperna och bröt i viktiga lägen. Sportchef Jesper Jansson gnuggar så klart händerna, för det är en guldklimp som han sitter inne på. En kommande dunderaffär, avslutar Nordqvist från Tele2 Arena.