Foto: Bildbyrån

Dzenis Kozica har haft det tungt i Djurgården och nyligen ryktades han fått tillåtelse att söka sig till ny klubb, något den offensiva spelaren ryter ifrån kring.
– Det är många som pratar som inte vet vad som gäller. Jag har inte fått några sådana instruktioner. Det är skitsnack, säger 25-åringen till FotbollDirekt.se.

Under Jönköpings Södras två säsonger i allsvenskan 2016-2017 var Dzenis Kozica en minst sagt bärande spelare i offensiven. Trots sina åtta mål och totala elva poäng 2017 räckte Kozicas bedrifter inte till nytt allsvenskt kontrakt, utan i stället trillade J-Södra ur serien efter kvalförlust mot Trelleborg.

Inför fjolårssäsongen skrev Kozica på ett fyraårskontrakt med Djurgården och han förväntades bli en ordinarie spelare även där. Men debutåret i den blårandiga tröjan blev en besvikelse. 25-åringen startade bara i knappt hälften av matcherna och nyligen kom uppgifter att han fått tillåtelse av Djurgården att söka sig efter en ny klubb. Det stämmer dock inte alls, hävdar Kozica själv.

– Det är många som pratar som inte vet vad som gäller. Jag har inte fått några sådana instruktioner. Det är skitsnack, säger han till FotbollDirekt.se.

Du ska stanna i Djurgården?

– Absolut.

Senast mot Elfsborg hoppade Kozica in och tryckte in segermålet på stopptid. Djurgårdens 3-2-seger innebar hemmaplansfördel i Svenska cupens kvartsfinal och avgörandet mot Elfsborg var därför viktigt, anser målskytten.

– Ja, det var skönt att göra mål så att vi nu har hemmamatch i kvartsfinalen.

Du firade genom att sätta händerna bakom öronen, som att ”vad säger ni nu då”?

– Det bara kom, det var känslor, säger Kozica som trots den tuffa konkurrensen i laget inte ger upp att få mycket speltid i år.

– Det har känts bra sedan vi började träna. Jag känner själv att jag är i bra form och det gäller att ta chansen när man får den, vilket jag gjorde mot Elfsborg.

Mot Hässleholm helgen innan fick du inte ens hoppa in?

– Nej det stämmer, men jag hade en känning den matchen så det var av säkerhetsskäl att jag inte spelade.

Djurgården har gott om yttrar i laget. Förutom Kozica finns även Jonathan Ring, Nicklas Bärkroth, Edward Chilufya och Haris Radetinac.

– Vi har en jättestark trupp och det gäller att träna hårt och som sagt ta chansen när man får den. Vi är ett topplag och har hård konkurrens. Vi kommer att slåss i toppen i år, konstaterar Kozica,

Föredrar du att spela på kanten eller centralt? 

– Jag är ganska flexibel, jag kan ju både spela på kanten och som falsk nia, men det känns bra ute till höger där jag spelat nu. Då kan jag vandra inåt i banan och det är då jag är som bäst, säger Kozica som mot Elfsborg assisterades av en annan inhoppare i matchen, stjärnförvärvet Astrit Ajdarevic.

– Jag och Astrit har bra kemi, vi känner varandra sedan tidigare. Vi har gemensamma vänner och samma agent. Kul att Astrit kommit in, han är ju en klasspelare!