• Publicerat 9 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

BK Häckens tränare Andreas Alm anser att Rasmus Lindgren inte får tillräckligt mycket cred. I Mediebyråns intervjuserie Fotbollsfeber uttrycker Alm att Lindgren är den överlägset mest underskattade spelaren i allsvenskan.

Per Karlsson (AIK), Björn Paulsen (Hammarby) och Andreas Johansson (IFK Norrköping) blev nominerade till årets back 2018.

Rasmus Lindgren fick därmed inte plats. Något som BK Häckens tränare Andreas Alm reagerat på.

I en intervju med Göteborgs-Posten utvecklar nu Alm sitt resonemang kring mittbacken.

– Det är enkelt att förklara! 2018 då, även fast det fortfarande gäller. Han var inte nominerad till årets försvarare och när han inte var det måste jag utse honom till den mest underskattade. Däremot tror jag att han har stor respekt bland andra spelare, jag tror att många tycker att han är en väldigt bra fotbollsspelare, säger han till GP och fortsätter:

– Det finns de som var nominerade som spelar i en trebackslinje och som är inbakade där. Rasmus spelar i en tvåbackslinje i det offensivaste laget i allsvenskan och vi har släppt in näst minst antal mål, bara AIK har släppt in färre. Han exponeras hela tiden för helt andra saker än vad de gör som spelar i en trebackslinje. Där har man bomull, hängslen och livrem på sig. Sedan ska du lägga till hans anfallsspel på det. Där är han riktigt, riktigt bra.