• Publicerat 9 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Återigen kom AIK undan med blotta förskräckelsen i Svenska cupen. Den här gången vann laget efter förlängning borta mot Öster och är därmed vidare till semifinal. FD:s Casper Nordqvist här med fem tankar efter matchen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER ÖSTER – AIK 2-4

Förlängning krävdes för ett avgörande. Jämnt under ordinarie tid?

– Minst sagt! Öster missade både öppet mål och träffade ribban. AIK rätt uddlöst och kvitterade först till 2-2 i 85:e minuten. Daniel Sundgren som vanligt säkerheten själv från elva meter. Vem som fixade straffen? Chinedu Obasi så klart, mannen som var skillnaden i dag.

Precis, nigerianen med två mål i förlängningen. Är han AIK:s bästa spelare?

– Sett till de individuella kvaliteterna? JA! Första målet som han gjorde är ju sådan klass. Visserligen svagt försvarsspel, men ändå! Obasi visade framförallt 2016 i AIK-dressen vilken otroligt bra spelare han är och får forne Bundesligaproffset bara vara skadefri kommer han vara fruktansvärt viktig för AIK, ett lag som ju annars har stora offensiva problem för tillfället…

AIK till semifinal i cupen, men du låter inte imponerad?

– Nej, de ska ju vara i semifinal – och ska även ta sig till final – med tanke på motståndet som de stött på. Jönköpings Södra, Norrby och Örgryte i gruppen och så Öster i kvartsfinal… Nu väntar antingen AFC Eskilstuna eller Halmstad på hemmaplan i semi innan första egentliga testet sker i en eventuell final då det blir Häcken eller vinnaren i morgondagens Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby som kommer att stå på andra sidan planhalvan i maj månad. AIK har inte imponerat så här långt och spelmässigt ser det ju inte alls bra ut!

Trebackslinjen med Granli, Karlsson och Ödegaard, vad säger du om den?

– Håller inte alls samma nivå som fjolårets dito med Milosevic, Karlsson och Jansson. Ödegaard är inte bra alltså… Klantig tackling som innebar straff 2-1 Öster. Nej, den norrmannen har inte på något sätt övertygat. Granli är väl okej, men han är ju ingen Milosevic direkt! Ett starkt namn in här vore nog nödvändigt.

Öster då, kan de vara med och slåss om allsvensk plats?

– Det vore konstigt om man inte sa det efter att de slagit ut Malmö FF i gruppspelet och hållit jämna steg med AIK. Samtidigt minns vi hur Gais skickade ut såväl Hammarby som Elfsborg i gruppspelet i fjol och spelade jämnt mot Östersund i kvartsfinalen – för att sedan floppa i superettan. Men absolut, Öster ser spännande ut och är ju ett klassiskt lag som jag anser hör hemma i allsvenskan.