Foto: Bildbyrån

Robin Jansson har rest till USA och Orlando City – det blir ingen cupkvartsfinal för succémittbacken, som redan är överens med MLS-klubben. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är det enda som återstår att AIK landar ersättare för Jansson. 

Robin Jansson är på väg till Orlando City – i förra veckan gick Sportbladet med uppgifter om att Jansson är nära MLS-klubben. Idag meddelade AIK att 27-åringen inte spelar cupkvartsfinalen mot Öster i morgon.

Nu försöker AIK lösa en ersättare till fjolårets dundersuccé.
Det i form av estländske mittbacken Karol Mets från NAC Breda i holländska ligan. Expressen skrev tidigare i dag om AIK:s intresse för Mets, som har 1,5 år kvar på kontraktet i Holland.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är Jansson överens med Orlando City om det personliga kontraktet och AIK är också överens med MLS-klubben om en övergångssumma.
Det enda som nu återstår är att AIK ska godkänna övergången. Men Solnaklubben vill först ha klart med ersättaren där man nu är i förhandlingar med NAC Breda om nämnde Mets.

Enligt uppgifter till FD så förhandlade emellertid Orlando City först med en annan allsvensk klubb om en mittback – nämligen Östersunds Tom Pettersson. ÖFK kom dock inte överens med MLS-klubben och man gick istället för Robin Jansson, som nu med allra största sannolikhet får MLS-kontrakt mindre än ett år efter att han värvats till AIK från division 1.