I mitten av januari hade Jesper Nyholm träffat sin läkare igen och var då inte långt i från att friskförklaras. I dag har han genomgått ännu en operation, gipset togs bort i går –  och ser nu ut att bli friskförklarad inom de närmaste veckorna. Detta enligt nya uppgifter i dag till FotbollDirekt.se.

”Det är roligaste dagen sedan jag skadade mig. Jag tror jag kan rädda karriären…ja, jag tror ta mig fan det”.
I januari lät det så från Jesper Nyholm till FotbollDirekt.se.
Det gick inte att ta miste på känslorna som bubblade i den så tungt drabbade AIK-favoriten då.
Och fortsättningen sedan dess har inte naggats i kanten. Inte på något vis.
Det visar sig nu i dag att han så sent som under gårdagen tagit bort gipset efter ännu en operation.

Det dubbla benbrottet ser nu ut att kunna läkas till 100 procent. Detta trots tiotalet ingrepp, svår infektion och felbehandling som gjorde så att han hade kunnat mista benet.

Så sent som i mitten av januari så kunde FD berätta om hans största framsteg sedan skadan men då väntade ändå en ny operation och en ny röntgen. Svar som inte fanns då.

I dag gör det så alltså det.
Nyholm har nu alltså opererat sin skadade tå som efter olyckan blev så illa tilltygad att den skrumpnade ihop och har inneburit svår smärta för honom – fram till det senaste ingreppet.

Nu är den uträtad, operationen beskrivs som lyckad.

Det tillsammans med att hans ben läker som det ska, enligt FD:s källor, gör att den 25-årige AIK-försvararen nu på allvar kan börja tänka på en träningscomeback.

FotbollDirekts uppgifter går ut på att han nu om några veckor ska röntgas ännu en gång och om hans skada då gått från cirka 85-procentig läkning – till 100 så väntar klartecken från läkarhåll för löpträning.

Då i början av året och lättnaden då över den hoppfulla situationen som då växte till sig, så ordade han så här:
”När den här operationen är gjord så kommer det troligtvis inte ta lång tid innan jag kommer att kunna börja springa igen. Nu kan det gå fort, även om jag känner att jag ska ge mig all tid i världen”.

Och som ni förstår så är det en bild som nu 60 dagar senare i högsta grad ser ut att hålla. Det är inte mer än lite drygt 11,5 månad sedan han hade kunnat förlora sitt ena ben. Ställ det mot att han nu är på väg att kunna börja träna igen och faktiskt drömma om en comeback.