Öster ville flytta cupkvartsfinalen mot AIK – Växjöklubben sökte dispens om att flytta matchen från Myresjöhus Arena till Tipshallen och byta speldag till måndag. Nu har besked kommit från förbundets tävlingskommitté: Öster får avslag. Matchen ska spelas på Myresjöhus Arena men flyttas till lördag klockan 15.

Öster lottades som hemmalag mot AIK i cupens kvartsfinal – en match som enligt schemat ska spelas söndag klockan 15. Öster har emellertid velat flytta matchen till Tipshallen, för att inte slita på hybridgräset på Myresjöhus Arena. Hemmamatcherna under gruppspelet spelades på konstgräs i Tipshallen, men där är ett rugbyevenemang nu i helgen varför Öster önskat flytta fram matchen till måndag.

Därför sökte man dispens hos förbundet för en matchflytt. AIK kom därefter med en partsinlaga och gjorde tydligt att man ville spela matchen på ordinarie dag och arena.

Förbundets tävlingskommitté har nu haft möte och behandlat Östers dispensansökan. Det blir avslag – kommittén har beslutat att matchen ska spelas på Myresjöhus arena, alternativt Östers reservarena.

Tävlingskommittén motiverar:

”TK konstaterar att det av handlingarna framgår att Tipshallen i Växjö inte uppfyller flera av de krav som föreskrivs i bilagan till föreskrifterna för Svenska Cupen. Som konstaterats ovan föreligger det inte möjlighet för TK att bevilja dispens från de arenakraven. Vidare konstaterar TK att det av handlingarna i ärendet framgår att det skulle vara förenat med säkerhetsmässiga utmaningar att spela en match av den här karaktären i Tipshallen i Växjö”, skriver kommittén och fortsätter:

”TK har därmed att fastställa var och när matchen ska spelas. Efter genomgång av handlingarna i ärendet och med beaktande av de riktlinjer för speltider för kvartsfinalerna i Svenska Cupen som SvFF tidigare har kommunicerat till de deltagande lagen i tävlingen beslutar TK att kvartsfinalen i Svenska Cupen mellan Östers IF och AIK ska spelas lördagen den 9 mars kl. 16.00 på Myresjöhus Arena, eller om Östers IF så finner lämpligt, på föreningens reservarena i Superettan.”