Foto: Bildbyrån, Instagram

Kennedy Bakircioglus firande med fångad öl är redan nu en allsvensk klassiker – nu kan FotbollDirekt avslöja att Hammarbys klubblegendar föräras en egen öl. Det blir release på Söderkrogen Charles Dickens nästa fredag:
– Det stämmer. Det här kommer bli ett självklart inslag i vårt sortiment, en uppladdningsbärs på matchdagar. Jag vet inte om du fattar hur stor Kennedy är i Hammarbykretsar, det är som Messi för Barcelona, säger Charles Dickens ägare Ninos Minasson till FotbollDirekt.se.
– Sa Ninos det, haha! Ja, då får man väl erkänna att det händer lite grejer, säger Kennedy Bakircioglu. 

Kennedy Bakircioglu lade skorna på hyllan efter förra säsongen – en över 20 år lång elitkarriär med mängder av höjdpunkter var till ända, och en av de sista stora stunderna i Hammarbytröjan kom den 1 oktober i fjol.

Frisparksmålet hemma mot IFK Göteborg är redan ikoniskt. Hammarbylegendarens sista fullträff i grönvit tröja fick enorm spridning världen över, efter att han fångat en inkastad öl från läktaren och firat med en slurk. Videos på firandet har visats på youtube hundratusentals gånger.

Det har efter Kennedys karriärsavslut spekulerats kring hans framtid – kan det bli en ledarroll i Hammarby? Både Kennedy och Bajen har pratat om att han har egna projekt på gång men att klubben kan vara med på ett hörn.

I dagarna så lade Kennedy själv upp en bild på sitt Instagramkonto som skapade reaktioner:

”Mot nya mål, nya samarbeten och bättre sätt att fira” skrev Bajenikonen till en bild där han ses blicka mot vad som ser ut som ölcisterner.

FD har gjort efterforskningar kring det hela och enligt våra uppgifter så kommer det inom kort lanseras en ny öl till Hammarbylegendarens ära.

Det är St Erik bryggt ölen, enligt våra uppgifter. Dryckesleverantören Galatea som står bakom bryggeriet St Erik som även sponsrar Hammarby, och det är de som har tagit initiativet till idén.

Den 15 mars är det release för den nya ölen och det kommer ske på krogen Charles Dickens på Södermalm i Stockholm. Uppgifter som bekräftas när vi når Charles Dickens ägare Ninos Minasson.

– Det stämmer. Fredag den 15 mars blir det. Det är en självklarhet för oss, Kennedy är en barndomsvän till mig och vi är kända för att vara en av Söders schysstaste Bajenkrogar. Så det kommer bli bra drag nästa fredag, säger han till FotbollDirekt.se.

– Kennedy kommer vara på plats själv, hålla tal, berätta lite om ölen, om sin karriär och vad han ska göra härnäst, lite framtida projekt och så. Han tittar förbi här då och då och när den här möjligheten dök upp så kändes det självklart för oss att vara med.

Kennedy var själv på Charles Dickens kvällen efter frisparksmålet mot Blåvitt och filmer på lyckliga Hammarbysupportrar som tog emot ikonen florerar på nätet. Ninos Minasson minns kvällen med värme:

– Han var där, det var störtskön stämning, håren reste sig på armarna. Alla supportrar sjöng ”Oh ah Kennedy”, han kom ut ur bilen utanför och in och fick det här mottagandet, det var som en film.

Charles Dickens ägare säger att man haft möten om försäljningsdelen av ölen men kan inte säga allt om det exakta upplägget.

– Vad jag förstår så kommer initiativet från början från Galatea som äger St Erik, som ju som sponsrar Hammarby. De hade bryggt 5 000 liter först, men vi hade möte med dem och gjorde klart att det måste bryggas mycket mer. För 5 000 liter, det räcker ingenstans, säger Ninos Minasson

– Det här kommer bli ett självklart inslag i vårt sortiment, en uppladdningsbärs på matchdagar, alla dagar, det kommer vara en självklar öl som vi tror kommer sälja mycket.

Men det stannar inte vid ölen – krogen kommer också ha ett vernissage med Kennedymemorabilia, saker som kommer finnas kvar på krogen efter releasen.

– Det blir som ett litet vernissage. Det blir tröjan från SM-guldet, priser från sponsorer, hans fotbollsskor som han hade när han var sju år, och som hans son använt, kaptensbindeln, han kommer ha med sig sin bok, det kommer vara lite grejer.

– Det kommer vara som en utställning som kommer vara där konstant, så länge jag är ägare. Han får en monter med hans liv, hans fotbollskarriär, Hammarby, utlandsklubbarna, hela livet i stort sett. Jag vet inte om du fattar hur stor Kennedy är i Hammarbykretsar, det är som Messi för Barcelona.

– Så det kommer bli en monter med de här grejerna. Och den montern kommer finnas kvar på Charles Dickens så länge jag äger stället, det kan jag lova.

Kennedy själv vill inte bekräfta allting men skrattar gott åt Minassons ordsvada:

– Sa Ninos det, haha! Ja, då får man väl erkänna att det händer lite grejer. Jag vill inte säga mycket mer i detta nu men vi ses väl den 15 mars helt enkelt, då kan jag lova mer utförliga kommentarer om framtiden, även om en hel del kommer förbli hemligt tills dess allt är hundra procent klart, säger Kennedy till FotbollDirekt.se.

– Jag vill säga att jag blir väldigt glad över de fina orden och det man ska göra på Dickens för mig, med minnen och så, det är väldigt häftigt. Det blir både roligt och lite spännande att få se. Den där kvällen han berättar om var ren magi, eller Bajenmagi säger man väl.