Foto: Bildbyrån

John Chibuike var hyllad stjärna i BK Häcken i början på 2010-talet – nu är den nigerianska anfallaren tillbaka i Allsvenskan. Nykomlingen Falkenberg har presenterat Chibuike.

John Chibuike fick ett allsvenskt genombrott i BK Häcken och såldes sommaren 2011 till norska storklubben Rosenborg för 15 miljoner kronor. Därefter har den nigerianska mittfältaren/anfallaren varit flera utländska klubbar, samt en sejour i AIK (hösten 2016).

Senaste klubben var Irtysh Pavlodar i från Kazakstan, men han bröt kontraktet med klubben innan jul. Den 5 februari kunde FD avslöja att Chibuike var nära en allsvensk comeback.

Sedan dess har det varit tyst – det hela har dragit ut på tiden. Chibuike har varit hemma i Nigeria och väntat på att få visum. Något som tog längre tid än förväntat.

Till sist löste det sig, och nu är han klar för Falkenberg. Nykomlingen har presenterat Chibuike på sin hemsida. Ett tvåårskontrakt är klart.

Chibuikes agent Marco Salvatore säger att man började diskutera med Falkenberg för ett bra tag sedan.

– Vi började prata i december men det har tagit längre tid än förväntat med visum. Det har varit en utdragen process men det ordnade sig till sist vilket vi är väldigt glada för, säger Salvatore till FD.