Foto: Bildbyrån

Det blir ett Stockholmsderby i Svenska cupens kvartsfinal mellan Djurgården och Hammarby. Nedan ger FD:s Casper Nordqvist sin syn på det glödheta mötet och de övriga tre kvartarna som stundar till helgen.

SVENSKA CUPENS KVARTSFINALER – MED CASPER NORDQVIST

AFC ESKILSTUNA – HALMSTAD 

Nordqvists kommentar: AFC favoriter. Trots allt ett allsvenskt lag mot ett lag från superettan. AFC dessutom imponerat stort genom att slå ut IFK Norrköping i gruppen. Tappat många spelare sedan uppflyttningen i höstas, men ser fortsatt spännande ut. HBK ska dock inte underskattas här och givetvis mäktigt att komma före såväl Östersund som Sirius. 60-40 procent till AFC Eskilstunas favör här!

DJURGÅRDEN – HAMMARBY 

Nordqvists kommentar: Djurgården knappa favoriter. Jag tycker att de övertygat mer i gruppspelet än vad Hammarby har gjort. Bajen bra mot Dalkurd i kväll, men väntar fortfarande på toppformen medan Djurgården ändå svarade för en riktigt bra insats senast mot Elfsborg. Lyckas Djurgården dessutom få Mohamed Buya Turay spelklar efter pappersstrulet samtidigt som Astrit Ajdarevic nu kommit igång… ja, känslan för tillfället säger Djurgården till semifinal – men det är ju en jäkligt svår match att sia om! 55 procents chans till Djurgården här, om jag nu måste dra till med något!

ÖSTER – AIK

Nordqvists kommentar: AIK givetvis blytunga favoriter. Östers resa i gruppspelet är så sjukt imponerande. Att slå ut Malmö FF säger väl allt! Men ja, nu möter de svenska mästarna som visserligen gjort allt annat än att imponera i gruppspelet, men det är klart att de ska slå ut superettanlaget nu! 80-20 procent till AIK:s favör.

HÄCKEN – GAIS

Nordqvists kommentar: Häcken det lag som glänst mest i gruppspelet. 11-1 i målskillnad mot i och för sig rätt svagt motstånd, men ändå! Gais däremot fick en 3-0-viktoria till skänks mot Blåvitt och gick ju också vidare tack vare detta. Bottenlag i superettan i fjol och ska ju inte kunna rå på ett stjärnspäckat Häcken. 80-20 procent här också!