• Publicerat 4 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hammarby var tvungna att vinna mot Dalkurd för att gå vidare till Svenska cupens kvartsfinal – vilket de också gjorde. Bajen vände och vann med 3-1 efter två mål av dansken Mads Fenger och en drömbalja av landsmannen Jeppe Andersen. 

Efter det oavgjorda resultatet senast mot Eskilsminne på bortaplan (1-1) var Hammarby piskat att besegra Dalkurd på Tele2 Arena i kväll, detta då Dalkurd hade två raka segrar inför dagens drabbning.

Skulle Bajen tappa poäng mot superettanklubben skulle det inte bli kvartsfinalplats i Svenska cupen. Mycket på spel alltså och tränaren Stefan Billborn valde att starta med nya brassen Jean Carlos de Brito till vänster i backlinjen. Även stjärnförvärvet Alexander Kacaniklic gjorde sin första start i Bajen.

Kapten Nikola Djurdjic dock bänkad, så även Vladimir Rodic.

Matchens första farlighet i fjärde minuten – och det en mycket farlig sådan från Dalkurd. Awad fram till Ayaz som sköt i bra läge, men en strålande räddning av Curci ut till hörna.

Dalkurd skulle ta ledningen minuten därpå. Moenza tog sig runt på vänsterkanten och slog ett perfekt inlägg till Robin Tranberg som nickade in 1-0 i bortre. Tranberg med mål mot sin tidigare klubb alltså.

Hammarbys första chans i 13:e minuten. Inlägg de Brito, nick Kacaniklic. Avslutet över.

Lurigt inlägg från Hammarbys Simon Sandberg som höll på att gå i mål, men i stället tippade Andersson i Dalkurd-kassen bollen till hörna samtidigt som han själv ramlade rakt in i stolpen. Läkare in på planen innan han till sist kunde fortsätta. Detta i 25:e minuten.

Tankovic med skott över i 27:e minuten. Bajen kommit in i matchen efter den minst sagt tama inledningen.

1-1 efter halvtimmen spelad – och det var knappast vilket mål som helst. Jeppe Andersen med en sanslös träff från stillastående en bit utanför straffområdet och bollen rätt upp i bortre krysset. Ett drömmål!

I den 37:e minuten hade Hammarby vänt på steken. Återigen vackert mål, den här gången på hörna. Bojanic slicade bollen till Fenger som ensam i ytterkanten av straffområdet drog till på volley. Mittbacken fick på en bra träff och bollen intill högra stolpen. Dubbla danska mål för Hammarby!

Nära 3-1 precis före pausvilan. Fin dribblingsräd av Bojanic och skott inne i straffområdet, men bra räddning också av Andersson.

Målvaktsbyte i Dalkurd i paus. Andersson ut, som alltså fick en smäll i första, och in med Filip Anger.

I den 53:e minuten var Dalkurd ytterst nära 2-2. Curci boxade undan en vänsterhörna, men inte bättre än att gästerna fick retur. Odilon nickade undan på mållinjen.

Bajen med dubbelbyte efter timmen spelad. Ut med Darijan Bojanic och Imad Khalili, in med Leo Bengtsson och Nikola Djurdjic.

Dalkurd med byte i 71:a minuten. Ut med Ayaz, in med färska Elfsborgslånet Christopher McVey.

Fint anfall av Hammarby i 73:e minuten och Djurdjic med skott vid straffområdeslinjen. Avslutet med vänstern metern utanför.

I den 78:e minuten tilldömdes Hammarby en straff efter att Kacaniklic rivits ner. Såg dock ut som att förseelsen var utanför.

Miss! Tankovic träffade stolpen från elva meter… Matchen vid liv.

Rött kort Dalkurd minuten därpå när Rawez Lawan drog på sig sitt andra gula. Dalkurd med tio man sista tio minuterna.

11 470 åskådare på Tele2 Arena i dag.

3-1 Hammarby i 86:e minuten, Mads Fenger IGEN! Efter en hörna tryckte dansken upp bollen i nättaket med högern från nära håll.

3-1 slutade också matchen. Hammarby klart för kvartsfinal och går vidare med totala sju poäng, vilket innebär att de inte är seedat. De kan därför lottas mot Djurgården i kvarten. Lottningen sker 21.15.

Hammarby: Curci – Sandberg, Odilon, Fällman, de Brito – Fenger, Tankovic, Andersen -Bojanic, Khalili, Kacaniklic

Dalkurd: Andersson – Azizi, Ismail, Jasarevic, Moenza – Tranberg, Berger, Lawan – Ceesay, Ayaz, Awad