• Publicerat 3 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgårdens Jacob Une Larsson tvingades utgå skadad i slutet av den första halvleken i cupmötet mot Elfsborg. Då byttes mittfältaren Fredrik Ulvestad in och tog över platsen i mittförsvaret. Detta norrmannens första match i blårandigt 2019 efter sin skada.

Underläge 0-1 i paus hemma mot Elfsborg i avgörande gruppspelsomgången på Tele2 Arena, en match Djurgården måste ta minst en poäng i för att gå vidare till Svenska cupens kvartsfinal.

Djurgården missade straff tidigt i matchen genom Kevin Walker och i den tolfte minuten gjorde hemmalagets Aslak Fonn Witry självmål.

Som om det inte vore nog tvingades dessutom Jacob Une Larsson utgå skadad i slutet av första halvlek, detta efter att tidigare i matchen varit ute för behandling.

Som alternativ att slänga in fanns unga mittbackslöftet Alexander Abrahamsson, men i stället valde tränarduon Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand att byta in mittfältaren Fredrik Ulvestad och spela honom i mittförsvaret. Detta inte bara en ovan position för norrmannen, utan även hans första match i blårandigt 2019 efter sin skada som hållit honom borta från spel en längre tid.

Uppdaterat: Djurgården vann med 3-2 och är vidare till kvartsfinal. Läs FD:s liverapportering HÄR!