Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Elfsborg är utslaget ur Svenska cupen, detta efter 3-2-förlust borta mot Djurgården. I fjol slutade laget först på en tolfteplats, men trots detta har stjärnförvärvet Pawel Cibicki höga tankar.
– Vi ska komma topp 5, jag står för det, säger han i den mixade zonen.

Det var en underhållande match som publiken på Tele2 Arena fick se mellan Djurgården och Elfsborg. Pawel Cibicki svarade för två mål (där det första visserligen styrdes in av Djurgårdens Aslak Fonn Witry), men trots Leeds-lånets succé räckte det inte till poäng. Djurgården vände 0-1 till 2-1 och avgjorde sedan i 91:a minuten genom Dzenis Kozica och dennes 3-2-mål.

Elfsborg var piskat att vinna för att gå vidare till Svenska cupens kvartsfinal och Pawel Cibicki givetvis besviken.

– Vi fick inte till någon slutforcering utan det blev mycket långbollar. Det är bara att gratulera Djurgården. Surt att vi inte går vidare. Nu ser vi fram emot allsvenskan, säger Cibicki som byttes ut skadad i andra halvlek.

– Det gjorde så ont. Jag försökte, men det gick inte tyvärr. Jag hoppas inte det är någon fara, jag tror inte det. Jag tror det är några dagar bara, vi får hoppas på det.

Elfsborg har rustat starkt inför säsongen. Förutom Cibicki har även Jonathan Levi lånats in från Rosenborg samtidigt som Simon Strand och Deniz Hümmet skrivit på. I fjol svarade boråsarna för ett rejält fiasko då de slutade först på en tolfteplats i allsvenskan, men trots detta siktar Cibicki högt.

– Vi ska komma topp 5, jag står för det. Vi ser bättre ut nu och vi ska vara som bäst i april.

Ni kom ju tolva i fjol, kan ni verkligen komma femma redan nu?

– Absolut, det är inga problem alls. Vi är bra, vi tror på oss själva. Förra säsongen tappade Elfsborg många matcher, de hade 2-0-ledningar och så och det är något som vi försöker jobba bort nu, konstaterar Cibicki som menar att klubben börjar om på noll igen.

– Det som hände förra säsongen är glömt, det är bortglömt. Nu gäller det bara att ta nya tag och jag tror på det. Vi alla tror på det och det är det viktigaste!