• Publicerat 3 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården klart för kvartsfinal i Svenska cupen efter att ha besegrat Elfsborg med 3-2 på Tele2 Arena. Astrit Ajdarevic kom in med 20 minuter kvar och spelade fram till Dzenis Kozicas avgörande segermål.

Efter två raka trepoängare för Djurgården mot Frej och Hässleholm räckte nu en poäng hemma mot Elfsborg, då skulle Stockholmslaget gå vidare till Svenska cupens kvartsfinal.

Boråsarna däremot, som hade fyra poäng efter två matcher, var piskat att vinna för avancemang.

Astrit Ajdarevic inledde på bänken från Djurgården. Mittfältsstjärnan med i truppen för första gången sedan ankomsten i februari.

Elfsborgs värvade stjärntrio Jonathan Levi, Deniz Hümmet och Pawel Cibicki samtliga med från start.

Avspark 15.00.

Djurgården satte fart direkt på Tele2 Arena och i den fjärde minuten var det ytterst nära 1-0 till hemmalaget. Kvicksilvret Edward Chilufya tog sig runt på kanten och spelade snett inåt bakåt till Jonathan Ring som sköt vid straffområdeslinjen. Bra avslut mot bortre, men ännu bättre räddning av Stuhr Ellegaard.

Samme Chilufya vek inåt i banan i åttonde minuten och avlossade ett skott utanför straffområdet som Stuhr Ellegaard räddade utan att släppa retur på.

Straff Djurgården! I den nionde minuten sprintade sig Chilufya på egen hand in i straffområdet och fälldes. Inget snack om saken, straffen solklar. Vilken öppning av zambiern född 1999!

MISS! Kevin Walker stenhårt i ribban från elva meter!

Mycket nära 1-0 Elfsborg i stället minuten därpå när Cibicki spelade snett inåt bakåt till Levi som fick öppet mål, men sköt över. Vilka minuter!

1-0 Elfsborg! I den tolfte minuten tog boråsarna ledningen. Jonathan Levi snett inåt bakåt till CIbicki som sköt ett skott inne i straffområdet som styrdes i mål av Witry. Självmål alltså.

Efter den minst sagt intensiva inledningen tappade matchen momentum. Inte alls samma fart och intensitet efter målet.

Cibicki med tungt volleyskott i 33:e minuten efter Elfsborgshörna. Bråtveit dock med på noterna och limmade det hårda avslutet som gick rakt på norrmannen.

Genial framspelning av Karlström fram till Ring i 38:e minuten. Avslutet från Ring från nära håll tätt utanför. Måste vara mål där!

Tungt skott från Hümmet utanför straffområdet i 40:e minuten. Tätt utanför.

I den 43:e minuten var Djurgården tvungna att byta ut en skadad Jacob Une Larsson. In i stället med mittfältaren Fredrik Ulvestad i mittförsvaret, norrmannens första match 2019 efter sin skada.

Den pigge Chilufya med skott utanför i 45:e minuten. Zambiern den första halvlekens bästa spelare.

1-0 till Elfsborg efter första 45 minuterna.

1-1 i 47:e minuten! Hörna från höger, en kort sådan snett inåt bakåt till Jesper Karlström som vräkte in bollen i bortre krysset. Mycket vackert mål.

Byte i Elfsborg i 52:a minuten. Ut med Jesper Manns, in med Fredrik Holst.

Chilufya med inlägg i 53:e minuten fram till Radetinac som nickade mot mål men räddades av täckande försvarare ut till hörna.

DEN hörnan ledde dock till mål av Radetinac. Danielson med nick i stolpen och returen i mål av Radetinac. Vilt firande av spelarna, likaså av fansen på Tele2 så klart.

Snabb replik av Elfsborg. Bolltapp av Ulvestad ledde till friläge och mål Pawel Cibicki i 56:e minuten. Klantigt av Djurgården precis efter att de vänt på steken.

I den 61:a minuten gjorde Elfsborg sitt andra byte. Ut med Deniz Hümmet, in med Stefan Ishizaki.

Nära 3-2 Djurgården i 68:e minuten när Chilufya slog ett inlägg som Danielson kom högst på, men nicken från nära håll över.

I den 71:a minuten byttes han till sist in, Asrit Ajdarevic, till stort jubel. Ut med Haris Radetinac. Ajdarevic som nummer 10 och Jonathan Ring, som hade den rollen tidigare i matchen, nu ut på en kant.

6 526 åskådare på plats på Tele2 Arena i dag.

Cibicki ut med kvarten kvar. In med Per Frick. Cibicki bra i dag med ett mål och även sist på bollen som gav Elfsborg ledningen med 1-0 i den första halvleken.

Fint kombinationsspel av Djurgården i 83:e minuten och skott tätt över från Elliot Käck.

Djurgårdens sista byte i 84:e minuten. Ut med Jonathan Ring, in med Dzenis Kozica.

3-2 Djurgården i 91:a minuten efter mönsteranfall. Witry med kross ut till Ajdarevic som med ett precist inlägg hittade Kozica som tryckte in bollen i nättaket.

Slut! Djurgården vann med 3-2 och är klart för kvartsfinal efter maximala nio poäng. Elfsborg utslaget.

Djurgården: Bråtveit – Witry, Une Larsson, Danielson, Käck – Ring, Karlström, Walker – Chilufya, Bergmark Wiberg, Radetinac

Elfsborg: Stuhr Ellegaard – Manns, Nilsson, Henriksson, Strand – Holmén, Olsson –  Lundevall, Levi, Hümmet – Cibicki