Robin Jansson hävdas vara på väg till USA. Ett annat av årets största AIK-namn Enoch Kofi Adu är även han uppvaktad av flera utländska klubbar, enligt FotbollDirekts källor – men hur AIK här säger nej till en affär.

Hur förlusten av Kristoffer Olsson kommer att påverka AIK återstår att se – men klart är att AIK ännu inte direkt ersatt stjärnan med en spelare av samma kvalitet.
Men det skulle kunna bli än värre. Som svenska mästare så är många AIK-namn påpassade av utländska klubbar och så sent som i dag så hävdas nu skrällen Robin Jansson vara nära att förloras. Mittbacken uppges av Sportbladet gå mot en övergång till MLS-klubben Orlando.

Känsliga uppgifter för ett AIK som denna vinter gjort flera affärer men utan att det handlar om något större direkt säljande namn.
Men efter uppgifterna om Robin Jansson i dagens Sportbladet så kan nu även FotbollDirekt avslöja att det bränts kring ännu ett absolut nyckelnamn i Enoch Kofi Adu.

Redan i slutet av oktober förra året kunde FD berätta följande om den allsvenske Ghanastjärnan:
”Intresset för den defensive mittfältaren Adu är stort och han uppges för FD nu ha flera olika alternativ inför januari. Flera klubbar har följt Adu på plats hela hösten och är enligt våra uppgifter beredda att bjuda på ett av allsvenskans högst rankade namn”.

Nu kan FotbollDirekt avslöja att det funnits intresse in i det sista från Kina, vars transferfönster stängde under gårdagen – men även här från MLS. Adu har varit öppen för en flytt men hur AIK efter försäljningen av Olsson sagt nej till stjärnan som har kontrakt fram till december 2020.

Så här kommenterade Björn Wesström för FD för några månader sedan intresset för Adu:
”Det finns ju intresse i olika grader kring våra spelare. Spelar man för allsvenska serieledarna så är det ju så men det är långt till januari,

”Jag uttalar mig inte om enskilda spelare och det gör jag av respekt. Men som jag sade så om man spelar för allsvenska serieledarna så finns det olika grader av intresse”

Enoch Kofi Adu kom till AIK i oktober 2017 kom han till AIK när han drog på sig AIK-tröjan för första gången och uppvisad på en presskonferens. Direkt satte han ord på hur han ville vinna titlar och som han gjorde det med SM-guldet i november förra året.

Enoch Kofi Adu har ett kontrakt som gäller till sommaren 2020.

FOTNOT: AIK:s sportchef Björn Wesström vill inte kommentera FotbollDirekts nya uppgifter om Adu.