Utgången av IFK Göteborg-Gais meddelas i morgon bitti – ett beslut finns redan av disciplinnämnden. Förbundets riksombud ska ha yrkat på Gais-seger.
– Det kan jag inte kommentera. Men det stämmer att vi har tagit ett beslut, säger Göran Nilsson, vice ordförande i disciplinnämnden, till FotbollDirekt.se. 

IFK Göteborg-Gais kommer avgöras vid skrivbordet – det stod klart i går efter flera sammanträden där utgången blev att tävlingskommittén skickar ärendet vidare till disciplinnämnden.

Ett beslut finns nu klart. Men det kommer ut i morgon bitti vid niotiden.

– Ja, precis. Det offentliggörs i morgon, säger disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till FotbollDirekt.se.

Handlar det då om att föreningarna ska ta del av beslutet först, att det inte kommer ut tidigare än imorgon? 

– Ja, det är beslutsgången.

Det är många som nyfikna på utgången, men det går inte att offentliggöra det tidigare än så?

– Nej, det finns praktiska skäl till det.

Enligt Göteborgsposten så har riksombudet valt att yrka på Gais-seger. Det vill inte Göran Nilsson kommentera.

 

– Nej, jag kommenterar inte själva ärendet alls. Vad riksombudet yrkar på är inget som jag kommenterar, säger han, och förklarar kring riksombudets roll – när nämnden får ärendet till sig så har riksombudet lagt fram ett yrkande på vad hen anser att beslutet ska bli.

– Det kan jämföras med en åklaglare. Riksombudet kan komma med ett yrkande, sedan får vi i nämnden tolka bestämmelserna utifrån hans yrkande. Det är som med en åklagare och en domstol. En domstol ska väga bevisningen mot den yrkan som åklagaren framställt.