• Publicerat 27 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Den tidigare MFF-backen Pa Konate bryter sitt kontrakt med den italienska klubben SPAL. En comeback till allsvenskan och spel i Gif Sundsvall ska nu ligga nära till hands. 
– Det finns många intressanta spelare, säger sportchefen Urban Hagblom till ST.

Pa Konate lämnade Malmö FF sommaren 2017 för att testa lyckan i Serie A-klubben SPAL. Speltiden har dock varit begränsad och i fjol var han utlånad till amerikanska Cincinatti.
Nu står det även klart att vänsterbacken är en fri spelare på marknaden efter att han brutit sitt kontrakt med den italienska föreningen.

– Han är en fri spelare. Vi har brutit avtalet med SPAL, så får vi se vad som händer, säger spelarens agent Nima Modyr till ST och fortsätter:

– Vi är öppna för det mesta och i ett läge där vi lyssnar och försöker lära känna klubbarna som är intresserade, så tar vi det därifrån.

GIF Sundsvall värvade nyligen en ”Mr X” i Omar Eddahri. I går öppnade klubben för att en ”Mr Y” också kan vara på ingång. Nu spekulerar ST i att den spelaren kan vara just Pa Konate. Sportchefen Urban Hagblom ville inte ge några fler ledtrådar.

– Det finns många intressanta spelare, säger Hagblom till tidningen.

https://www.instagram.com/p/BuV3na6BxVo/