Foto: Bildbyrån

Gif Sundsvall har i februari månad hämtat in såväl Omar Eddahri som Pa Konate, två värvningar som FD:s Casper Nordqvist applåderar sportchef Urban Hagblom för.
– Satsningen som Giffarna gör imponerar verkligen. Vilket jävla lag de har nu, utbrister Nordqvist. 

BLOGG MED FOTBOLLDIREKTS CASPER NORDQVIST

Mr X och Mr Y. En ekvation vars facit är Omar Eddahri och Pa Konate. Detta skulle kunna vara ett allsvenskt topplag som nu i februari värvat in dessa två namn.

Omar Eddahri som tillsammans med Mohamed Buya Turay bar AFC Eskilstunas offensiv såväl i superettan 2016 som i allsvenskan 2017 – och så Pa Konate med 56 allsvenska matcher för Malmö FF där han även gjorde sex starter i Champions League.

I och för sig svarade Gif Sundsvall för en fantastisk säsong 2018, men något topplag är de ju inte och därför är det bara att applådera sportchef Urban Hagblom för bedriften att plocka in Eddahri och Konate, som närmast kommer från Djurgården respektive Serie A-klubben Spal.

Visserligen hade duon ingen lyckad sejour i sin senaste klubb, men vi som följt allsvenskan vet vilken klass de båda besitter. Satsningen som Giffarna gör nu imponerar verkligen.

Eddahri och Konate in, ett saftigt femårskontrakt med kaptenen och fanbäraren Linus Hallenius, en av allsvenskans bästa mittfältare i form av David Batanero (radarpartnern Juanjo Ciércoles ska heller inte glömmas bort här) och så William Eskelinen i målet som ju gjorde braksuccé i fjol. Vilket jävla lag de har nu, Sundsvall!

I fjol tippades de åka ur, men efter den offensiva, passningsorienterade fotbollen som de bjöd på och den finfina åttondeplatsen som det till sist blev så kan man absolut inte räkna bort det blåa laget från Medelpad. En riktigt bra säsong i år och möjligen att de kan slåss bakom topp 3-lagen AIK, Malmö FF och IFK Norrköping – för DEN trion rår inget annat lag på, det törs jag nästan lova sett över 30 allsvenska matcher.

Nu är det Sundsvall, och inte Östersund, som i min bok är den mest spännande klubben i norr igen! Tacka Urban Hagblom för det.