Foto: Bildbyrån

Bonke Innocent kom på ett fyraårskontrakt när han skrev på för MFF i augusti 2017. Nu ser han inte ut att ingå i planerna längre och, enligt FD:s uppgifter,uppges MFF vara överens med en kazansk klubb – men ännu återstår för huvudpersonen själv att bestämma sig.

Han har varit hårt kritiserad och såg tidigt under Magnus Pehrsson ut som förbrukad. Det fungerande inte alls och han ansågs inte ha skickligheten och det kom rapporter om att han gick för hårt fram på träningar, så pass så att Pehrsson ska ha fått gå in och lugna ner honom.
Men han försvarades från officiellt Malmöhåll. Sportchef Daniel Andersson ville inte ta sin hand i från det förra Norgeproffset,
”Han har fått ta otroligt mycket skit”.

Sportbladets hade en rubrik en gång som gick så här:
”81 minuter på 8 månader för 8 miljoner”.

Men det skulle rätta till sig.
Pehrsson försvann ju och med Uwe Rösler så var Innocent plötsligt inte osynlig längre och han såg ut att växa ut till en viktig rollspelare för tysken.

Floppstämpeln bleknade och det såg ut som om Bonke faktiskt skulle kunna rädda sig kvar i Malmö.
Då hade han under Daniel Anderssons korta gästspel som tränare fått chansen och fick bland annat starta i en match mot Hammarby där och kan mycket väl ha varit bäst på planen den gången och så mycket som genom den upplevelsen rasade från hans axlar.

”Det här har jag väntat på. Jag är glad över att kunna fira segern med supportrarna”.

”Man måste hålla huvudet högt, fortsätta gå framåt och ibland tar det tid att anpassa sig till ett nytt lag. Men håller man bara huvudet högt lossnar det till slut”.

Daniel Andersson kunde också känna lättnad. En kille med ett fyraårskontrakt som kommer fel direkt sätter ju press. Nu kunde även sportchefen le.
”Jag är otroligt glad för hans skull. Han har kämpat på och knutit sin hand i fickan. Nu får han utdelning”.

Uwe Rösler har sedan även han spelat nigerianen till en del men har inte velat avpolletera 23-åringen och tyckte så här om honom så sent som efter en match mot Sundsvall i september:
”Jag lyfter fram Bonke i dag. Han hade en väldigt solid, bra match. Jag är glad för grabben”.

Men totalt sett så blev det ändå bara 15 matcher för Innocent under 2018 och i vinter så har han efter Marbellalägret inte funnits med i någon av trupperna mot Chelsea, liksom han överhuvudtaget inte heller fanns med i slutmatchen i december av gruppspelet mot Besiktas.

Och nu ser han alltså ut att vara på väg bort.
Enligt uppgifter till FotbollDirekt så ingår han inte i Malmös planer längre och man ska vara överens med en klubb från Kazakstan men där Bonke Innocent själv inte uppges ha bestämt sig ännu.
Kontraktet han har och som skrevs i augusti 2017 gäller ännu för många år framåt, fram till december 2021.

Inom den närmaste tiden väntas nu mittfältaren ta ett beslut kring det som ligger på bordet.

MFF som köpte från Lilleström för 8 000 000 uppges nu vara beredd att att släppa för 3-4 miljoner.

FotbollDirekt har förgäves försökt nå sportchef Daniel Andersson för en kommentar.

FOTNOT: Bonke Innocent fanns med i trupperna mot Krasnodar och Kiev nere i Marbella men fick endast spela i en andra match mot Krasnodar av reservlagskaraktär.