• Publicerat 24 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK fick bara med sig 1-1 borta mot Norrby under söndagen och nu krävs seger i sista gruppspelsmatchen i Svenska cupen för att garanteras en kvartsfinalplats. FD:s Casper Nordqvist nedan med sina tankar kring det svartgula laget.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER NORRBY – AIK 1-1

Ingen sprakande tillställning va?

– Nej, det var ju inte det. Få målchanser och inte heller något drömlir på Borås Arenas konstgräsmatta direkt. AIK det bättre laget, vilket de ju också ska vara, men Norrby heller inte ofarliga och ska inte skämmas över poängen.

Vilka imponerade?

– Det var inte många som stack ut, men fascinerande att Ricky Yarsuvat fortsätter att näta. Anfallaren är ju en målmaskin! I AIK tycker jag att Daniel Sundgren var en stor injektion när han byttes in. Han ville mest och det syntes också på slutsignal när han var klart irriterad på Robin Jansson för att denne inte spelade bollen framåt. Den vinnarviljan är ju svår att inte gilla!

AIK har gjort två mål på två matcher i cupen, detta mot superettanmotstånd. För dåligt?

– Äsch, det är väl lite typiskt AIK att göra det som krävs och inte så mycket mer än det. Jag menar, 1-0 mot Jönköpings Södra senast gav trots allt tre poäng och med tanke på att samma J-Södra nu vann mot Örgryte har Gnaget allt i sina egna händer inför sista gruppspelsomgången mot Öis. En seger där och kvartsfinalplatsen är klar. Kryss kan också räcka, men då måste Norrby sno poäng av J-Södra. Detta ska ju AIK fixa och då är deras målsnåla inledning inget att hänga läpp över.

Saku Ylätupa bytte av Henok Goitom efter timmen spelad. Effekt?

– Tyvärr tappade AIK med det bytet. Finländaren från Ajax har en grym potential och visade också kvalitet med två riktigt snygga dribblingar inne i straffområdet, men någon striker är han inte och jag tycker att AIK:s anfallsspel därmed blev lidande av det.

Någon annan reflektion från helgens cupmatcher?

– Att skrällarna är många. Örebro föll mot Nyköping, Östersund likaså mot Karlstad i går. Bajen tappade poäng i dag mot Eskilsminne och AIK gjorde alltså detsamma mot Norrby. Kul att Svenska cupen är så pass oförutsägbar!