Malmö FF var sensationellt starka första 25 minuterna på Stamford Bridge. Men hade behövt ett mål för att orka hålla emot och för att få Chelseaspelarna i svaj. 

Sen kom tröttheten efter intensiv press, lite länge fram utvisningen på Rasmus Bengtsson och då var det game over: 3-0 till slut.

Här FD:s Patrick Ekwall med spelarbetyg direkt på slutsignal.

Johan Dahlin – 2
Stabil. Lugn. Chanslös på målen. Strålande ”hockeybenparad” i första halvlek.

***

Lasse Nielsen – 2
Nicken på tom yta som Kanté snappade upp för kontringen till 1-0 blev väldigt olycklig. Stred tappert.

Rasmus Bengtsson – 4

Stundtals klockren i sitt försvarsspel. Respektlös. Alltid på rätt plats i rätt tid. Och flera svepande crosspassningar i första halvlek som öppnade upp. Utvisad efter två gula. Men 70 väldigt bra minuter.

Behrang Safari – 2

Var väldigt nyttig och klok när Malmö förde spelet första 25 minuterna. Har fortfarande en snillrik förmåga att finna rätt lösningar i passningsspelet. Det blev jobbigare när Chelsea efterhand fick bättre ordning på sitt presspel

***

Andreas Vindheim – 3
Väldigt mycket avslappnad i sitt spel jämfört med i Malmö. Vågade ta chansen att gå framåt och kom ofta rättvänd. Flera riktigt bra inlägg.

Anders Christiansen (71) – 4
Planens smartaste mittfältare. Dominant matchens första halvtimme. Steget före i såväl fötter som tanke. Tröttnade tidigt.

Foaud Bachirou – 3

Gav inte upp många millimeter inledningsvis när han och ”AC” var ett nav som gav bensin till MFF:s maskin. Men som för många andra blev det lite väl mycket att dra runt till slut.

Arnor Traustason (71) – 2

Gjorde jobbet. Men fick inte samma utrymme som i Malmö. Ett omtumlande dygn bakom sig och flögs in till match efter att han blivit pappa.

Sören Rieks  – 2

Som så många andra i MFF distinkt i det mesta inledningsvis. Har inte riktigt ”wingback-speeden” för att ta sig runt själv på den här nivån, starkare när han får bryta in men här fanns aldrig den tiden.

***

Marcus Antonsson  – 2

Var aldrig nära en målchans över 180 minuter. Och till stor del på grund av det massiva presspelet Malmö satte in till slut tar ut sin rätt. Fick återigen springa enormt mycket tomt.

Markus Rosenberg (61) – 2
Höll emot. Stod emot. Och banade väg för presspelet. En sanslöst snygg skottint och vändning i inledningen som hade kunnat ge ett ledningsmål. Utbytt efter knäskada.

***

INHOPPARE

Oscar Lewicki (71)
Spelade för lite för att betygsättas

Carlos Strandberg (61) – 1
Jobbigt läge när alla i Malmö var värdigt trötta. Dessutom en utvisning på det. Men rörde han bollen? Ville han ens röra den? Kroppsspråket? Han kom trots allt in för en halvtimme mot Chelsea på Stamford Bridge. Vill man inte mer då?

Romain Gall (71)
Spelade för lite för att betygsättas