• Publicerat 21 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Den forne talangen Gai Assulin provspelar just nu hos IFK Göteborg. Något han verkar väldigt förnöjt med. 
– Jag kom hit från Manchester och vädret här är ju fantastiskt. Det känns som Dubai, haha, säger mittfältaren till GT. 

Gai Assulin som i dag hunnit bli 27 år kommer ursprungligen från Israel men hämtades redan som tolvåring in till Barcelonas akademi. 2008 blev han den yngsta spelaren i det israeliska A-landslaget och mellan 2010 och 2012 tillhörde han Manchester City. Sedan dess har karriären dalat och klubbar som RCD Mallorca, Racing Santander, Granada och Hercules har alla avverkats i rask takt.

Nu är det dags att testa lyckan i Sverige och Göteborg, där formen inte är den skarpaste.

– Jag har inte spelat på länge så min form är inte perfekt, men det är försäsong nu och det kommer med tiden. Det är lättare att komma i form när man tränar med ett lag varje dag. Jag är inte orolig över formen. Jag ska kolla matchen på måndag och är här till på onsdag. Sedan får vi se vad klubben säger, berättar mittfältaren till GT.

Ett säkrat kontrakt under veckans slut är naturligtvis huvudmålet.

– Jag vill visa upp min bästa version. Jag är en offensiv mittfältare men kan spela överallt på mittfältet. Jag ska ge allt för att hjälpa laget och förhoppningsvis kan jag skriva på ett kontrakt. Vi får se hur det går under veckan.

Vädret i Göteborg är annars något som imponerar stort på spelaren.

– Manchester. Jag har min fru och dotter där. Jag kom hit från Manchester och vädret här är ju fantastiskt. Det känns som Dubai, haha.

Det kan lätt skifta om man säger så.

– Haha, nej, de säger det. Klubben och fotbollen är det viktigaste. Förutsättningarna är väldigt bra. Faciliteterna imponerade verkligen på mig. Och jag har varit i stora klubbar. Här finns allt för spelarna. Jag njuter av det och ser fram emot nästa träning, säger han till GT.