• Publicerat 20 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Jacob Ortmark klar för Degerfors, något som blev officiellt i går. Forna BP-spelaren berättar att Olof Mellberg hade ett finger med i spelet kring övergången.
– Jag hade ju Olof Mellberg som tränare i BP, så jag har fått höra ganska mycket positivt från honom, säger han till klubbens hemsida.

Redan 2014 debuterade Jacob Ortmark i allsvenskan för Brommapojkarna, då som blott 17-åring.

Efter fjolårets säsong stod det klart att mittfältaren skulle lämna BP och i går blev det officiellt att 21-åringen skriver på för Degerfors, något superettanklubben stolt kommunicerar på sin hemsida.

– Tack vare den ekonomiska hjälp våra supportrar gått in med kan vi nu också lägga till en central mittfältare till truppen 2019 i Jacob Ortmark. Jacob är en central mittfältare som vi har följt under ett antal år, han har gjort ungefär en 60, 70 matcher med både inhopp och från start och har mycket speltid i både superettan och i allsvenskan vilket gör honom till en rutinerad 21-åring. Så det är intressant och bra, han är en passningsskicklig spelare som vi nu har skrivit ett 2-årskontrakt med, säger sportchefen Patrik Werner till lagets sajt.

Ortmark själv också belåten över övergången till Värmlandsklubben och han berättar att en viss Olof Mellberg, som även han har en bakgrund som spelare i Degerfors, hade ett finger med i spelet att det blev just Degerfors för Ortmark.

– Jag hade ju Olof Mellberg som tränare i BP, så jag har fått höra ganska mycket positivt från honom, att Degerfors är en familjär klubb och anrik förening. Så det vet jag, dessutom känner jag Rasmus Alm och också Christos Gravius, vi spelade i stadslaget tillsammans, konstaterar 21-åringen.