Niklas Gunnarsson lämnade Djurgården – nyligen utropades försvararen som klar för italienska Palermo. Men uppges Djurgårdsfavoriten kunna lämna klubben utan en minuts speltid, och få miljoner för besväret. 

Niklas Gunnarsson lämnade Djurgården uppefter förra säsongen. Kontraktet gick ut och det blev ingen fortsättning för den 27-årige försvararen, som blev något av en supporterfavorit under sina 2,5 år i klubben.

Gunnarsson har sedan dess uppgetts aktuell för andra klubbar, och ett kontrakt ska nyligen ha blivit klart. Hos Serie B-klubben Palermo i Italien.

I slutet av januari utropades den tidigare Djurgården-försvararen som klar för Palermo. Men frågan är om han blir kvar i klubben?

Flera italienska medier har skrivit om Gunnarsson de senaste dagarna. Det de återger är en lång kedja händelser där Gunnarssons situation bara är en av många turer i klubben.

Den mångåriga och omstridda ägaren Maurizio Zamparini sålde innan jul Palermo, och en ny ägare klev in: Brittiska företaget Global Futures Sports. Tidigare engelska stjärnspelarna David Platt och Dean Holdsworth var inblandade i Global Futures Sports, och det fanns också en vd i form av Clive Richardson.

Den 26 januari bekräftade Clive Richardson att man värvat Niklas Gunnarsson till Palermo. Uttalandet kom efter att Palermos sportchef Rino Foschi sagt att Gunnarsson var på provspel med klubben och att man fortfarande utvärderade honom.

Sedan dess har Global Futures Sports dragit sig ur ägarskap i Palermo – genom Clive Richardson så meddelade företaget att man inte förstått vilken svår ekonomisk situation Palermo befunnit sig i, och att man aldrig avsett att gå in med stora pengar i klubben.

I förra veckan meddelades att Global Future Sports lämnat Palermo och en ny ägarstruktur är på plats där sportchefen Rino Foschi nu är president.

Italiensk media har de senaste dagarna skrivit om Gunnarssons situation: Det ska finnas ett påskrivet kontrakt, som gäller till och med sommaren 2020, men det avtalet var underskrivet av Richardson och Rino Foschi hade aldrig skrivit under.

Samtidigt är Niklas Gunnarsson nu skadad, och flera medier återger gårdagens pappersupplaga av Corriere dello Sport – där hävdas att Palermo nu försöker terminera Gunnarssons kontrakt (bland annat HÄR och HÄR återges uppgifterna).

Andra medier uppger att Gunnarssons kontraktet aldrig skickats vidare till ligan i Italien, och att han därmed inte är tillgänglig för spel.

Även om man nu från Palermo försöker bryta kontraktet så uppges det alltså kunna landa i att klubben betalar hans kontrakt. Det kan då sluta med att Gunnarsson får över tre miljoner kronor i lön från Palermo utan att ha spelat en minut i klubben.

Enligt uppgifterna från Corriere dello Sport så är hans kontrakt värt 100 000 euro netto för den här vårsäsongen, och sedan ytterligare 200 000 euro för hela nästa säsong (2019/2020).

FotbollDirekt har sökt Niklas Gunnarsson för en kommentar.