• Publicerat 20 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Häckens anfallsförvärv Kwame Kizito löpte risk att missa hela gruppspelet i Svenska Cupen. Nu står det klart att 22-åringen är spelklar till cupmötet mot Rosengård på söndag.  

I förra veckan kom det oroande uppgifter kring att ej färdiglagt pappersarbete skulle ställa till det för Häckens nye anfallare Kwame Kizito i jakten på spel under Svenska Cupen-gruppspelet.

– Det är gränsfall, sa klubbens sportchef Sonny Karlsson till GP då.

Men nu kommer roliga besked för Hisingenklubben som meddelar att anfallaren är spelklar och därmed uttagningsbar till Häckens cupmöte mot Rosengård på söndag.

– Kwame fick en perfekt start med Christian (Lundström) på GPA medan vi var på läger i Sydafrika. Det var ett tag sedan han spelade match men han klarade, tack vare bra träning senaste veckorna, hela 80 minuter. I matchen mot Elfsborg var han ofta spelbar, höll sig i den position vi önskar att vår 9:a gör och sökte kombinationer i rätt läge. Han behöver mer tid och det har vi att ge honom, säger Häcken-tränaren Andreas Alm i en kommentar efter Kizitos insats i träningsmatchen mot Elfsborg i måndags till klubbens hemsida.

.