Foto: Bildbyrån

En ytter med bakgrund i FC Barcelona och en försvarare med över 100 La Liga-matcher på meritlistan – IFK Göteborg tar in två spännande namn på provspel. Gai Assulin och José Manuel Casado tränar med Blåvitt.

IFK Göteborg har satsat spanskt med assisterande tränaren Ferran Sibila och Soccer Services. Nu kommer två spelare med spansk koppling på besök hos Blåvitt – Gai Assulin och José Manuel Casado.

27-årige yttern Gai Assulin har en bakgrund i jätteklubbar som FC Barcelona och Manchester City, och han har en landskamp för Israel på meritlistan – 2008 blev han Israels yngste landslagsman någonsin. Karriären har innefattat spanska klubbar som Racing Santander, Granada, Hercules och Mallorca. Senaste klubben är Kairat i Kazaksthan.

32-årige försvararen José Manuel Casado har gjort över 100 matcher i La Liga. Han har varit i klubbar som Rayo Vallecano, Malaga och Almeria. Även en vända i engelska Bolton. Senaste klubben är AEL från Grekland.

Blåvitt skriver på sin hemsida att Assulin ansluter i dag onsdag medan Casado ansluter i morgon torsdag. Spelarna kommer träna med Blåvitt den här veckan och nästa vecka.