Foto: Bildbyrån

Imad Khalili förlänger med Hammarby – nu står det klart att Khalili skrivit på ett nytt avtal, vilket gör honom till Bajenspelare till och med säsongen 2020.
– Vi är väldigt glada att Imad förlänger med oss, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till klubbens hemsida.

FotbollDirekt kunde redan den 4 januari avslöja att Imad Khalili skulle få en kontraktsförlängning med Hammarby. 31-åringen hade ett avtal som skulle löpa ut efter årets säsong.

Nu är det avtalet förlängt med ett år. Det nya kontraktet gäller till och med säsongen 2020. Khalili kom till Hammarby sommaren 2015 och det här är alltså hans femte år i klubben. Det har varit tuffa perioder för anfallaren, bland annat lånades han ut till Brommapojkarna i Superettan hösten 2017.

Fjolåret blev emellertid en revansch för Khalili, som fick betydligt mer speltid och hade större impact än kanske någonsin tidigare i Hammarby. Något som Bajens sportchef Jesper Jansson trycker på när han motiverar förlängningen:

– Imad har sedan tränarskiftet tagit en oerhört viktig roll i truppen både på planen och inte minst i omklädningsrummet. Han har blivit en ledare, och är med sin taktiska smartness en spelare som är mycket användbar i Stefan Billborns spelsätt. Han har också visat stark karaktär trots sin tuffa start i Hammarby, säger Jansson till Bajens hemsida.

Stefan Billborn kom in som huvudtränare inför fjolårssäsongen, och han gav Khalili gott om speltid efter det tuffa 2017-året. Det slutade på 21 allsvenska matcher varav 15 från start. Khalili användes i flera olika positioner under fjolåret. Stefan Billborn lyfter fram flera egenskaper hos spelaren som han uppskattar:

– Imad har utvecklats till en väldigt allround spelare, och han har alltid gett hundra procent. Han är väldigt bra på att ta instruktion och har stor förståelse för spelet, och han bidrar med mycket i spelet som man kanske inte alltid lägger märke till, som att skapa ytor för sina medspelare. Han tar ansvar på ett väldigt moget sätt i omklädningsrummet, och det är något vi har stort behov i en trupp med många unga – en spelare som är en förebild med sin professionella inställning till sitt fotbollsutövande, med sitt fotbollskunnande och hur man är som människa. Så vi är väldigt glada att Imad förlänger med oss, säger Billborn.

Imad Khalili själv är glad över förlängningen. Han fyller 32 i år och är därmed en av de äldsta i truppen. Han tar gärna en mentorsroll åt de yngre spelarna:

– Det känns fantastiskt kul. Förra året lade vi grunden till något nytt, och nu vill jag vara med och ta nästa steg. Med det innebär det att hjälpa till att utveckla de yngre spelarna, och fortsätta bygga en vinnarkultur. Samtidigt är min vilja att bidra på planen lika stark som att ta ansvar runt omkring, så jag ser mycket fram emot min fortsättning i Hammarby, säger Khalili till Hammarbys hemsida.