Foto: Bildbyrån

Kossounou Odilon gjorde sin första tävlingsmatch för Hammarby under måndagen och det blev en assist för jättetalangen född 2001. Mats Solheim, som förvaltade passningen från ivorianen och som därmed sköt 3-0 mot Varberg, rankar mittbacken högt.
– Odilon är mycket längre fram än vad Aidoo var när han kom hit. Odilon kommer bli riktigt bra, säger Solheim till FotbollDirekt.se. 

Han är blott 18 år gammal, men spås redan bli Hammarbys nästa stora försäljning. Kossounou Odilon har sannerligen målats upp som Stockholmsklubbens ”next big thing” och i måndagens 3-0-seger mot Varberg i Svenska cupen gjorde ivorianen tävlingsdebut då han i 69:e minuten bytte av Tim Söderström.

Odilon, som vanligtvis spelar mittback, fick nu operera på mittfältet och gjorde det med bravur. Jättetalangen född 2001 dribblade sig fri på stopptid och osjälviskt assisterade han fram Mats Solheim till 3-0.

Norrmannen Solheim även han inbytt i matchen och för FotbollDirekt konstaterar han att Odilon är något extra och på frågan hur han står sig jämfört med Joseph Aidoo – som sommaren 2017 såldes för stora pengar från Hammarby till Genk – är Solheim glasklar i svaret.

– Jag skulle säga att Odilon är längre fram än vad Joseph var när han kom hit. Ja, Odilon är mycket längre fram och kommer säkert vara väldigt bra här i Hammarby. Odilon kommer bli en riktigt bra spelare, konstaterar Solheim för FD.

Och en framtida storaffär för Bajen?

– Det hoppas ju klubben så klart på. Nu är han här och man får se, men Odilon kommer säkerligen prestera bra här och sedan gå vidare till en större klubb. Det viktiga för honom är att ta steg för steg.

Att Odilon passade fram dig till 3-0-målet, vad hände där?

– Haha det var kontring och då var det läge att gå, men att han skulle assistera mig, det fanns väl inte ens som spelbart på Bet365 haha!