Foto: Bildbyrån

David Boysen kom till Elfsborg i somras, men lämnade efter säsongen. Nu är Boysen klar för Helsingborg – och han sågar nu Elfsborg.
– Jag har ingen aning om varför de slösade min tid och deras tid med att ta dit mig, säger Boysen till Kvällsposten.

Elfsborg värvade David Boysen på sista dagen av sommarfönstret. Den danske yttermittfältaren presenterades tillsammans med Chinedu Obasi sent på kvällen på Deadline Day, och förhoppningar på Boysen som hade israeliska Beitar Jerusalem som senaste klubbadress. Bland annat sades det att Elfsborgs tränare Jimmy Thelin scoutat Boysen genom att ha sett honom spela på video, en grundlig scouting: Sammanlagt 200 timmars video ska det ha rört sig om.

Men det blev inte mycket speltid under hösten med Elfsborg. Boysen hade skadebekymmer och stannade på en allsvensk start och två inhopp i Boråsklubben. Kontraktet bröts efter säsongen.

David Boysen är emellertid kvar i svensk fotboll. Nyligen skrev han på för Helsingborg. Och nu berättar han om tiden i Elfsborg – och det är inga positiva ord. 27-åringen får frågan av Kvällsposten om varför det inte blev mer speltid:

– Jag tror inte du ska fråga tränaren, du ska fråga styrelsen. Jag kan inte svara på det. Det finns ingen logik. Jag har ingen aning om varför de värvade mig. Jag har inget negativt att säga, det är dåtid och jag är glad att vara här, men jag kan inte svara på det för jag har ingen aning. Jag har ingen aning varför de värvade mig om de ändå inte behövde mig. Jag fick aldrig chansen att spela, säger han till tidningen.

Han säger samtidigt att han inte ångrar valet att skriva på för Elfsborg.

– Nej, du lär dig något varje dag och upplever saker i fotbollen. Jag ångrar det inte, men jag tror de ångrar det. De borde ångra det. Jag har ingen aning om varför de slösade min tid och slösade sin tid med att ta dit mig. Men så är det. Jag hyser inget agg utöver det. Det är fotboll och jag är inte den första spelaren som det här har hänt och jag är säkert inte den sista heller.