Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Han hade inte nätat på ett år, men i går slog Sander Svendsen till med ett mål i 3-0-segern mot Varberg. Efteråt var det en lättad Hammarbyanfallare som pratade med pressen.
– Jag tror ingen fattar hur mycket jag längtat efter det här, sa norrmannen i den mixade zonen.

Februari 2018. Ja det var fram till i går senaste gången som Sander Svendsen hade nätat i Hammarbytröjan.

I gårdagskvällens cupmatch hemma mot Varberg blev det dock en vacker fullträff från norrmannen. Friläget i början av andra halvleken resulterade i 2-0 efter att 21-åringen skottfintat ner såväl försvarare som mittback och placerat in bollen i det öppna målet. En minst sagt lättad Svendsen mötte pressen efteråt.

– Jag tror ingen fattar hur mycket jag längtat efter det här och hur hårt jag jobbat för det. Jag la ner otroligt mycket jobb i december och nu har jag visat så gott jag kan att jag vill vara med här. Som sagt, ett år sedan sist så det var väldigt gott.

Redan i den första halvleken i 3-0-segern på Tele2 Arena i går trodde norrmannen att han hade hamnat i målprotokollet. En perfekt slagen frispark ur snäv vinkel satt i bortre krysset, men domaren hade inte blåst och målet blev därmed inte godkänt. Svendsen bedrövad där och då.

LÄS: HAJPAR UPP HAMMARBYS NYA STJÄRNSKOTT REJÄLT 

– Domaren gav mig en nick med huvudet och då tänkte jag att det var okej att skjuta. Jag fick på en bra träff men han påstod att han inte blåst. Jag var hundra procent säker på att nicken från domaren betydde att han var redo och keepern sa samma sak till mig efteråt, men shit happens… Tre poäng är det viktigaste, sa Svendsen i den mixade zonen och fortsatte:

– Jag tänkte ”fan, nu har jag otur igen”. Men fotbollen handlar om att nollställa och tänka på nästa situation, att tänka framåt.

Frisparken som du satte var lite av en kopia av det mål Toni Kroos gjorde mot Sverige i somras?

– Haha, kanske lite så ja.

Men den efterföljande frisparken från dig var inte bra som tog i muren?

– Nej den var åt helvete, jag var fortfarande så arg då, konstaterade Svendsen med ett skratt.