Beskedet har hängt i luften under ett par veckors tid. Nu står det klart att Sebastian Eriksson, 30, återvänder till IFK Göteborg efter ett halvår i Grekland.
– Fantastiskt kul att få hem vår grabb. ”Sebbans” återkomst är mer än välkommen, säger tränaren Poya Asbaghi till klubbens hemsida.

Det är ett välkommet tillskott till en ung Blåvittrupp.

Eriksson har hittills 274 a-lagsmatcher i klubben på sitt cv, och många fler är att vänta. I dag står det klart att Sebastian Eriksson skrivit på ett treårskontrakt med klubben i sitt hjärta.

– Hemma är hemma. Jag har ett stort antal erfarenheter med mig och ser fram emot att kunna bidra med det jag lärt mig i med– och motgång till de många unga spelare som finns i IFK Göteborgs trupp 2019. Spännande och inspirerande, säger han till klubbens hemsida.

Mittfältaren, som spelade en del som mittback under Asbaghis ledning i fjol, har rehabtränat sina ömmande ljumskar sista tiden.

– Från och med nu går jag in i den dagliga verksamheten tillsammans med de övriga. Det finns en förhoppning och tro om att kunna vara redo för spel lagom till den allsvenskan starten.

Han och sambon Sara väntar sitt första barn i vår.

– Inte minst det var en stor anledning till att vi lämnade Grekland och Panetolikos. Det innebär också en ny fas i vårt liv och det känns tryggt att gå in i den här hemma.

Asbaghi är mäkta nöjd med att ha landat publikfavoriten.

– Fantastiskt kul att få hem vår grabb. ”Sebbans” återkomst är mer än välkommen. Det ledarskap, den fotbollskunskap och det ”jävlar anamma” han besitter kommer att betyda oerhört mycket för oss. Vi är väldigt glada över det här.