• Publicerat 18 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby tog emot Varberg i Svenska cup-premiären i kväll och det blev kross. Bajen vann med 3-0 efter mål av Nikola Djurdjic, Sander Svendsen och Mats Solheim.  

AIK vann i lördags, Djurgården i går. Nu var det tredje Stockholmslagets tur att kliva in i Svenska cupen-gruppspelet.

Hammarby tog nu klockan 19 emot Varberg på Tele2 Arena, ett Varberg som fick kvala sig kvar i superettan i fjol.

Två nyförvärv från start i Bajen i form av Dennis Widgren och Tim Söderström medan två andra affärer – Gianluca Curci och Darijan Bojanic – inledde på bänken. Övriga namn som fanns med i truppen men som inte fick plats i tränaren Stefan Billborns startelva var Odilon, Solheim, Khalili, Bengtsson samt Alsanati.

Hammarby inledde strålande på Tele2 Arena och redan i den sjunde minuten rasslade det till. Jeppe Andersen långt ner i banan och hämtade boll. Danskens djupledspassning fram till Sandberg magnifik och högerbacken hittade in till Nikola Djurdjic som fri framför mål satte bollen i nät.

Bajen illa ute i 14:e minuten. Netabay spelade fram Book som fri med Blazevic träffade stolpen.

Rätt avvaktande spel efter den händelserika första kvarten. Varberg inte dåliga, men Bajen med kontroll.

Sander Svendsen med läcker dribblingsräd på vänsterkanten efter halvtimmen spelad. Först en fint och förbi, därefter ny dragning och nedsparkad. Ful tackling och frispark i Toni Kroos-läge á la VM 2018.

MÅL… trodde alla inne på Tele2 Arena. Sander Svendsen med just Toni Kroos-träff i bortre krysset, men domaren hade inte blåst och frisparken tvingades gå om. Vilda protester från hemmafansen och oj vad tungt för Svendsen som hade ett så tungt fjolår. Svendsens nya frispark i muren…

Nära 1-1 kort senare i stället. Skott tätt utanför i bra läge från Varberg. Hallänningarna inte ofarliga.

Fint spel av Bajen i 40:e minuten. Tim Söderström fram till Svendsen som i sin tur hittade Tankovic i djupled. ”Mujo” fri med Svensson rundade målvakten, kom ur vinkel och hittade i stället en framrusande Vladimir Rodic som även han kom ur vinkel. Sommarförvärvet försökte på en dragning, men bollen ut till inspark. Härligt anfall av Hammarby där!

1-0 till Hammarby i halvtid.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Till sist fick han näta på riktigt, Sander Svendsen – och det var mycket vackert. I den 56:e minuten hittade Nikola Djurdjic fram med en långboll till Svendsen som fri med Svensson skottfintade, lurade ner sin försvarare och prickade in bollen i det mer eller mindre öppna målet. Svensson kunde bara titta på. Vilt jubel på Tele2 Arena.

Dubbelbyte i Bajen efter dryga timmen spelad. Ut med Rodic och Widgren, in med Solheim och Khalili.

Hammarbys sista byte i 69:e minuten. Ut med Söderström, in med den upphaussade supertalangen Odilon – född 2001! Den ivorianska mittbacken upp på mittfältet i kväll.

Mycket nära reducering i 74:e minuten när Hammarby stod och sov i försvarsspelet och Seljmani kom fri. Blazevic dock med på noterna och räddade med benet. Efterföljande hörnan resultatlös.

11 140 åskådare på plats på Tele2 Arena i kväll.

Varberg i ribban! Book klockrent i överliggaren från nära håll, detta i 86:e minuten. Anfallarens andra ramträff i matchen. Bajen på nytt illa ute.

I stället 3-0 Hammarby på stopptid. En snabb kontring. Odilon med upp inne i straffområdet, dribblade av sin försvarare och passade osjälviskt fram Solheim som rullade in bollen i det öppna målet. Solheim även han ovanligt högt upp i banan alltså.

Slut. Bajen vinner med 3-0 efter mål av Nikola Djurdjic, Sander Svendsen och Mats Solheim.

Hammarbys startelva: Blazevic – Sandberg, Fenger, Fällman, Widgren – Söderström, Tankovic, Andersen – Rodic, Djurdjic, Svendsen

Varbergs startelva: Svensson – Karlsson, Modig, Zackrisson – Möller, Ejupi, Ayer Boya, Lindner, Netabay – Seljmani, Book