Mycket Malmö FF nu. Chelsea-matcher, Mikael Lustig och Magnus Eriksson-rykten. Lägg där till Jo Inge Berget som efter ett par veckors tystnad i högsta grad är ett spår som lever. 

Det var kring månadsskiftet som Jo Inge Bergets agent Jim Solbakken bekräftade för FotbollDirekt att Malmö var högaktuellt för den norske stjärnan som brutit i MLS med New York. Bara några dagar senare blandade sig Rosenborg även i leken genom tränare Eirik Horneland:

”Ja, det kan han vara. Jo Inge är en bra spelare som är tillgänglig på marknaden. Så vi ska titta på behovet och om det kan passa sportsligt och ekonomiskt”.

Agenten Solbakken hade då bara några dagar tidigare sagt så här till FD:
”De närmaste 2-3 dagarna blir avgörande. Ja, vi har kontakt med Malmö. Jag har bra relationer med både Daniel Andersson och Uwe Rösler”

LÄS: BEKRÄFTAR MALMÖ – ”EN KÄRLEKSHISTORIA”

Sedan dess mest tystnad kring Berget men i dag har FotbollDirekt fått bekräftat att samtalen mellan Malmö och det förre MLS-proffset ännu existerar och gör det på ett så starkt vis att FD:s källor vågar tro på att det ska kunna hittas en lösning. Solbakkens tidigare uttalande om en möjlig comeback lever i högsta grad fortfarande och att ett beslut nu är nära.

Malmö, eller inte.?

Skåningarna gör hur som helst ansträngningar och sportchef Daniel Andersson har träffat både Berget och agenten Solbakken och parterna ska ha närmat sig varandra – men ännu utan en lösning – samtidigt som Rosenborg ska finnas med i bilden, samt flera allsvenska klubbar.

Jo Inge Berget har flera SM-guld och två Champions League med MFF mellan 2015-2017. Det var år han hann göra 77 allsvenska matcher för MFF.